ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preoții care au slujit și s-au împărtășit din același Potir cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei, nu s-au îmbolnăvit de coronavirus, informează Evenimentul Zilei.

Arhiepiscopul Pimen a oficiat Sfânta Liturghie și s-a împărtășit cu Sfintele Taine din același potir cu mai mulți clerici, atât în noaptea de Înviere, dar chiar și în ziua în care a fost confirmat ca având noul coronavirus.

Cu toate acestea cei 25 de preoți din diferite parohii, care au fost identificați în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de autoritățile sanitare sucevene ca fiind contacți ai Arhiepiscopului Pimen, au rezultate negative la testarea SARS-CoV-2, conform agenției Basilica. Niciunul dintre aceștia nu au contactat coronavirus deși s-au împărtășit din același potir și au slujit în același altar cu ÎPS Pimen.

Potrivit DSP Suceava citată de Crai Nou, din cele 37 de probe recoltate de la personalul mănăstirii și al căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” în cadrul anchetei epidemiologice efectuate în cazul infectării cu SARS-CoV-2 a IPS Pimen, șase au avut rezultat pozitiv, iar celelalte au fost negative.

În cursul zilei de 21 aprilie au fost recoltate 22 de probe pentru SARS-CoV-2 de la personalul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” și alte 15 probe de la personalul Căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, unde sunt îngrijite persoane vârstnice.

Preoților de la diferite parohii din județ, care au fost identificați drept contacți, le-au fost recoltate probe pe 22 aprilie.

ÎPS Pimen a fost transportat la București luni, 20 aprilie, fiind depistat cu noul coronavirus.

O altă anchetă epidemiologică a relevat că toate testele pentru Covid au fost negative în cazul persoanelor care s-au împărtășit la Cluj, în mult mediatizatul caz în care preoții au fost reclamați la Poliție de către un deputat USR.
 
De altfel, niciun focar nu a fost depistat la Constanța acolo unde ÎPS Teodosie a împărtășit sute de persoane.
 
Reamintim că personaje precum Andrei Caramitru au cerut ca Sf. Împărtășanie să nu se mai facă după metoda consacrată în Biserică, pe motiv că ar îmbolnăvi, lucru care se dovedește a fi fals.