ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport Walk Free Foundation arată că peste un milion de oameni sunt victime ale sclaviei moderne în Europa, dintre care peste 80.000 în România.

În toată lumea, 45 de milioane de oameni sunt victime ale unei forme moderne de sclavie. În India se înregistrează cel mai mare număr de sclavi -18,35 de milioane de oameni. 

Studiul definește sclavia modernă drept "situații de exploatare pe care o persoană nu le poate refuza sau din care nu poate ieși din cauza amenințări, violenței, constrângerii, abuzului de putere sau înșelăciune, cu tratament similar celui dintr-o fermă de animale".  

"De exemplu, pașapoartele vor fi luate, dacă se află într-o țară străină pot fi vizate de acte de violență sau amenințate sau familiile lor pot fi amenințate", se mai spune în studiu.
 
În Europa, Turcia și Macedonia se află pe primul loc în ceea ce privește proporția cetățenilor victime ale sclaviei, cu 0.6% din populația fiecăreia dintre cele două țări. Polonia conduce clasamentul în Uniunea Europeană, cu 0,5% din populație în sclavie.  

România se află pe locul 32, în lume, cu un număr estimat la 80.200 de persoane afectate de sclavie, adică aproximativ 0,4% din populație.