ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După doi ani în care presa mondenă din România și Marea Britanie a fost la picioarele lor, Florin Marin, un tânăr de 24 de ani, și Philip Clements, un cleric pensionat din Biserica Anglicană în vârstă de 78 de ani, și-au spus adio.

Florinel spune, citat de Adevărul, că el a luat această decizie după ce bătrânul l-a bătut în căminul conjugal.

„Am terminat relația pentru că a dat în mine. Nu mă lasă de doi ani de zile să dorm. Mi-au sărit dracii pe el. Mi-a tras una în spate și două palme peste față. Mi-a dat bine, pe săturate, și-a descărcat nervii pe mine. Când am văzut asta, i-am spus că s-a terminat”, a spus Florinel.

Este doar încă o confirmare a faptului că violența în așa-zisele cupluri gay este la ordinea zilei, după cum arată numeroase studii. În cuplurile de homosexuali și lesbiene, violența domestică este de aproape de două ori mai mare decât în cuplurile heterosexuale (Brand și Kidd, 2009). Prin comparație cu heterosexualii, este mult mai probabil ca un homosexual sau o lesbiană să fie abuzați de către partener (Cochran și Cauce, 2006).

Asta în timp ce judecătorul Cristi Dănileț atacă familia naturală, formată dintr-un bărbat și o femeie, spunând că violența și abuzul sunt caracteristici specifice familiei tradiționale.

„Eu am stat și am tot analizat în ultima vreme ce este familia, ce este „familia tradițională”, sintagmă cu care tot suntem invadați în ultima perioadă. Cum era familia în trecut și cum este acum. Și vă spun drept că am acces la niște studii făcute în ultima vreme cu privire la familia din România, care nu ne fac deloc cinste. Chiar azi am pus mâna pe o lege din 1670 și ceva prin care era autorizat bărbatul să-și pedepsească nevasta în mod violent.  Prin lege se prevedea acest drept al bărbatului. Apoi, am crescut și eu în perioada comunistă, în care educația se făcea cu cureaua, am trecut și eu prin pedepse corporale la școală. Cred că, cu toții ne hrănim din acest univers violent, știm cazuri de acțiuni violente și participăm la acțiuni violente și le luăm ca un fapt normal. Este un fapt normal ca în familie, unul din cei doi  soți să încerce să îl domine pe celălalt, inclusiv prin acțiuni violente. Și nu mă refer  doar la violența fizică, ci și la violența psihică, emoțională, abuzul de acest gen fiind, de fapt, o chestiune caracterizantă pentru poporul român”, spunea magistratul în urmă cu câteva luni.