ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tragedia care s-a petrecut săptămâna trecută în apropriere de comuna Brănești, Ilfov, în care o femeie și trei copii au fost spulberați de un tren, a fost urmată de un val de știei în căutarea de senzațional.  

După ce asupra femeii, care ar fi fost însărcinată, s-ar fi găsit și un bilet de adio, au apărut tot felul de supoziții în presa din România. 

În căutarea de senzațional, mai multe publicații au scris că soțul tinerei care s-ar fi sinucis ar fi făcut parte din mișcarea religioasă Adventistă, unde a convertit-o si pe ea. Reprezentanții oficiali ai Bisericii Adventiste de ziua a șaptea au negat însă această informație. 

Iată comunicatul integral al Bisericii adventiste:

„Referitor la dezinformările apărute sub formă de informații jurnalistice neverificate, dar transmise de agenții de presă importante, cu privire la apartenența soțului doamnei Alexandra Braunstein și a atragerii acesteia la „mișcarea adventistă”, precum și cu privire la presupusa interzicere a folosirii sub orice formă a anticoncepționalelor de către credincioșii adventiști, precizăm următoarele:
Niciunul dintre cei doi nu sunt membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și nici nu sunt cunoscuți ca frecventând Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea;
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea nu interzice folosirea anticoncepționalelor și a metodelor contraceptive;
 
Indiferent de apartenența sau neapartenența celor doi și a copiilor la o anumită confesiune religioasă, depresia nu ține cont de acestea. Și nu ține cont nici de etnie, naționalitate sau venituri. Depresia este o boală care afectează din ce în ce mai mulți oameni și, pe lângă traume personale și factorii externi, este determinată de un dezechilibru chimic în creier. Din acest motiv, este nevoie de ajutor de specialitate pe termen lung;
 
Menționarea apartenenței religioase este nejustificată și induce ideea că sinuciderea unei persoane depresive ar avea vreo legătură cu apartenența la o confesiune recunoscută de Statul Român și având statut egal cu celelalte 17 confesiuni religioase prezente în România.
 
Deoarece nu a fost contactat nici un reprezentant al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea nici la nivel regional, nici la nivel național, pentru a confirma sau infirma informația referitoare la apartenența acestor persoane la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea sau pentru a-și prezenta punctul de vedere, așa cum era normal, solicităm corectarea imediată a acestor informații, astfel încât cititorii să poată avea acces la informațiile corecte.
 
Datele de contact ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea sunt publice și prezente pe site-urile oficiale, acestea fiind disponibile oricărei persoane care dorește să verifice anumite informații care au legatură cu credincioși sau convingeri ale Bisericii, evitând astfel transmiterea de informații eronate, dar care ating grav imaginea unor instituții sau persoane.”.