ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persecuțiile împotriva creștinilor sunt cele mai grave decât au fost vreodată în istorie, iar în mai multe cazuri genocidul și alte crime împotriva umanității dovedesc faptul că Bisericile din anumite regiuni se află în fața pericolului de a fi exterminate, se menționează întru-un raport al fundației catolice Aid to the Church In Need emis în data de 12 octombrie și citat de agenția Basilica.

State precum Siria, Irak, China, Eritreea, Arabia Saudită sau Nigeria fac parte din categoria statelor în care persecuția împotriva creștinilor a atins cote alarmante. În Egipt, India și Iran persecuțiile sunt considerate a avea o intensitate mare sper extremă, în timp ce în Turcia sunt moderate spre mari, precizează sursa citată.

Din categoria statelor în care persecuția împotriva creștinilor a atins cote alarmante. În Egipt, India și Iran persecuțiile sunt considerate a avea o intensitate mare sper extremă, în timp ce în Turcia sunt moderate spre mari.

Raportul menționează că Occidentul și ONU nu au reușit să acorde sprijin creștinilor din țări precum Irak și Siria. Mai mult decât atât, Statele Unite sunt un aliat de bază al Arabiei Saudite, una dintre cele mai creștinofobe din lume.

Statul Islamic și alți militanți au comis acte de genocid în Siria și Irak, iar în Nigeria grupul radical islamist Boko Haram a pornit o persecuție violentă împotriva creștinilor. În timpul administrației Obama, autoritățile nigeriene au făcut de mai multe ori apel către SUA pentru asistență în lupta împotriva acestui grup, dar au fost refuzate. Nigeria are încă o legislație care respectă multe principii creștine, inclusiv în ceea ce privește homosexualitatea, lucru inaceptabil pentru Occident.

 Există informații despre cazuri în care creștini din Coreea de Nord au fost uciși prin înfometare, răstigniți și incendiați. Acolo, creștinătatea este asociată cu influența americană, iar membrii comunităților sunt executați ca spioni.

Persecuția în India a înregistrat o creștere începând cu anul 2014, unii dintre creștini fiind obligați să se lepede de credința lor sub amenințările violenței și să participe împotriva voinței lor la ritualuri hinduse. În 2016, 10 persoane au fost ucise, iar peste 500 clerici hărțuiți pentru credința lor.

În China autoritățile din anumite provincii au distrus biserici, iar diferite simboluri creștine au fost interzise. În Egipt au avut loc două atentate cu bombă în decembrie 2016 și aprilie 2017 care au vizat comunitățile creștine. Atentatele revendicate de Statul Islamic s-au soldat cu numeroase victime și pierderi materiale.

Este de remarcat că perioada menționată în raport, 2015-2017, este perioada de maxim a acestei prigoane, începută cu ani înainte. Administrația Obama din SUA, administrația Merkel din Germania sau Hollande din Franța, au fost și sunt adepte ale „societății deschise”, concept lansat de filosoful Karl Popper și promovat intens de ONG-urile magnatului George Soroș, în care teoretic se pune accent pe libertatea individuală și pe drepturile omului. Recent, chiar șeful Serviciului Român de Informații s-a declarat public adept al acestei ideologii.
 
Occidentul a încurajat căderea regimului Assad din Siria, un regim prietenos cu creștinii, sprijind direct și indirect grupări islamiste care au recurs de multe ori la adevărate măceluri împotriva creștinilor.

De asemenea, intervenția Occidentală din Irak a dus la distrugerea comunităților creștine, prin fărâmițarea autorității centrale zone întregi ajungând sub controlul unor grupări islamice teroriste.
 
De asemenea, reprezentanții Partidului Comunist Chinez au fost și sunt primiți cu flori în Occident, deși comunitățile creștine sunt terorizate de către autorități, fiind mai importanți dolarii chinezi decât drepturile omului.
 
În Coreea de Nord, deși creștinismul este principala forță de opoziție la totalitarism, reprezentanții marilor puteri nu au scos și nu scot un cuvânt în privința protecției credincioșilor din această țară.
 
Singurul regim din Europa care a anunțat deschis sprijin pentru creștini este cel al premierului Ungariei, Viktor Orban, cel considerat „omul negru” la Bruxelles și demonizat de presa din Occident.
 
Regimurile din Marile Puteri au o politică de promovare a organizațiilor și ideologiilor care se opun fățiș principiilor creștine, inclusiv prin promovarea homosexualității, transgenderismului, a feminismului radical, a islamului și a migrației necontrolate.