ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În luna iunie vor avea loc două extrageri la loteria bonurilor fiscale, pentru bonurile din lunile aprilie şi mai, datele nefiind încă stabilite. 

La toate extragerile sunt valabile bonurile achitate cu cardul, cu bonuri de masă sau cele eliberate de casele de schimb sau de firme neplătitoare de TVA.

La loteria bonurilor fiscale poate participa orice persoană, indiferent de vârstă. Se va extrage un număr cuprins între 1-999, care va reprezenta valoarea bonului (fără subdiviziunile leului) şi data emiterii. Persoanele care au mai multe bonuri câştigătoare vor lua banii de pe toate. 

Toţi posesorii de bonuri fiscale câştigătoare trebuie să se prezinte în termen de 30 de zile la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original. În decurs de 10 zile de la expirarea perioadei, unităţile teritoriale transmit către ANAF lista persoanelor care au revendicat premiile.

Prima extragere la loteria bonurilor fiscale a avut loc luni, 13 aprilie, iar bonurile câştigătoare au fost cele cu valoare de 6 lei (fără a ţine cont de subdiviziunile leului), din data de 7 februarie. Până la începutul lunii mai au fost depuse peste 15.000 de cereri de revendicare a premiilor, valoarea câştigului ajungând la 66 de lei pentru fiecare bon fiscal câştigător.