ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vlad Voiculescu, fost ministru în guvernul Cioloș, a făcut o declarație ciudată în emisiunea lui Rareș Bogdan, difuzată de Realitatea TV, emisiune ce a avut loc în urmă cu câteva zile. Potrivit fostului ministru al Sănătății, după abdicarea Regelui Mihai, românii n-au avut o cultură a rezistenței, cum a fost cea din Polonia, pe vremea comunismului.

Vlad Voiculescu este de părere că de-abia acum românii au început să aibă o cultură a rezistenței, când în câteva orașe din țară se strâng câteva zeci de oameni.

Acesta a uitat de miile de români care au murit din 1947 până în 1962 în munți, luptând cu arma în mână contra comuniștilor. A uitat și de oamenii care au murit în închisorile comuniste sau de cei care și-au pierdut viața la Canal. În schimb, Voiculescu vede eroi în protestarii #rezist.

„Avem exemple destule, în trecut, în care am fost un popor moale, în care nu am acționat la timp și în care dictatura s-a instaurat încetul cu încetul. Dictaturile, în partea asta de Europă, nu vin dintr-odată.

Dacă vă uitați în istorie, niciodată o dictatură nu a fost instalată de la o zi la alta. Nici măcar atunci când Regele Mihai a fost obligat să abdice. Lucrurile au mers pe parcurs. A fost un proces. Ei bine, asta trebuie să știm foarte bine.

Este o pătură din ce în ce mai consistentă, în România, care știe lucrurile astea. Cred că există deja o cultură a rezistenței, pe care noi n-am avut-o niciodată, în România. Și iată, Polonia, de exemplu, care a avut (n.r. – o cultură a rezistenței) în timpul comunismului, a rezistat altfel.

România este singura țară unde a trebuit să avem o revoluție cu victime, a trebuit să avem o revoluție cu sânge, pentru ca regimul comunist să se schimbe. Cred că e important să avem o cultură a rezistenței, să protestăm utilizând toate metodele pașnice și ca oamenii să fie solidari. Acesta este momentul generației noastre”, a declarat Voiculescu, în contextul încercărilor Coaliției PSD-ALDE de a modifica Legile Justiției și a protestelor pe această temă.
 
Senatorul PSD Șerban Nicolae a afirmat recent că partizanii anticomuniști din munți au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acțiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor țării. El a mai spus că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună.