ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Fondului de Mediu a amendat Complexul Energetic Hunedoara cu 740 de milioane de lei pentru că nu a achiziționat la timp certificatele pentru emisiile de carbon aferente anului trecut. Amenda a fost primită pentru că Ministerul Energiei și managerii CEH nu au găsit soluții pentru ca societatea să dispună de aproximativ 45 de milioane de lei pentru a cumpăra, până la 30 aprilie anul curent, certificatele de carbon de care avea nevoie, potrivit www.glasul-hd.ro.
Pe 7 ianuarie, Complexul Energetic Hunedoara intrase în insolvență, acumulând datorii de peste 1,5 miliarde de lei. În urma aplicării acestei amenzi, datoriile CEH cresc la peste 2,2 miliarde de lei.  
 
Nu este prima amendă de acest fel primită de Complexul Energetic Hunedoara. Anul trecut, compania a mai fost amendată cu 538 de milioane de lei, după ce un ajutor de stat destinat rezolvării situației a fost acordat cu întârziere și nu în cuantumul aprobat de Bruxelles. Potrivit www.glasul-hd.ro, administrația CEH intenționează să conteste în instanță amenda de anul acesta, șansele de câștig fiind aproape nule.