Numărul victimelor incendiului din club Colectiv a ajuns la 65. Sâmbătă, la aproape 2 ani de la tragedia care a curmat în total 64 de vieți, s-a mai frânt un drum, anunță Antena 3. 

Răzvan a scăpat cu viață din clubul morții, însă și-a pierdut acolo iubita, pe Valentina Florea, o gălățeancă de 27 de ani. Acum, la un an și 9 luni de la momentul care i-a schimbat radica viața, a plect și el alături de „Tina", așa cum era alintată iubita lui.

Vestea morții lui Răzvan a apărut pe Facebook, însă nu au fost furnizate detaliid despre condițiile în care s-a produs decesul.

Prieteni ai tânărului au postat mesaje cu #Colectiv, semnalând faptul că numărul victimelor crește și acum.

„Dumnezeu sa-l odihnească! Sper să-și găsească liniștea, în sfârșit, alături de Tina", este unul dintre mesaje. „65, damn it! #colectiv", este un altul.

Familia lui Răzvan și cea a iubitei sale, care a pierit imediat după incendiu, preferă să păstreze discreția cu privire la decesul tânărului, care a fost confirmat și pe pagina Asociației Colectiv GTG 3010.

Cei care doresc să aprindă o lumânare în memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv vor putea să o facă de duminică seara până luni dimineața, când va avea loc un eveniment dedicat celor care și-au pierdut viața în tragicul accident petrecut în urmă cu 21 de luni. 

„În data de 30 iulie, începând cu ora 20,00 și până la ora 8,00 dimineața, a doua zi, va avea loc evenimentul 'Noapte albă la #Colectiv', întrucât se împlinesc un an și nouă luni de la cumplita tragedie care ne-a îndoliat inimile pe vecie. Haideți să ne revedem și să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi", se arată într-un mesaj distribuit pe pagina de Facebook a Asociației Colectiv GTG 3010. 

Președintele asociației, Eugen Iancu, a declarat pentru Agerpres că momentul marchează și amenajarea spațiului din Piața Bucur unde a fost amplasat monumentul dedicat victimelor Colectiv. 

„Se împlinesc 21 de luni. Cine dorește să aprindă o lumânare, să aducă o floare..., cine poate, când poate, de-a lungul serii, de-a lungul nopții, este invitat să vină acolo", a adăugat el. 

Pe 30 octombrie 2015 în clubul bucureștean Colectiv s-a produs un incendiu în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața și circa 200 au fost rănite. În club, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului și s-a extins rapid.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews