ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul de publicitate și scriitorul Bogdan Costin a încetat din viață la doar 49 de ani, lăsând în urmă o comunitate întreagă de colegi și prieteni îndurerați, relatează AZNEWS.RO. Anunțul tragic a fost făcut de agenția Saatchi & Saatchi, unde Bogdan ocupa funcția de director de creație.

„Atunci când creatorul își ia o parte din el înapoi. Cu tristețe anunțăm că Bogdan Costin, colegul și prietenul nostru, a plecat dintre noi ieri seară după ce a suferit un infarct miocardic. Suntem mândri că l-am cunoscut și că l-am avut alături. A plecat dintre noi, dar a lăsat în urmă atâtea cunoștințe, atâtea sfaturi, atâtea momente în care știa cum să ne liniștească în toată marea de agitație. Mulțumim, Bogdan”, au scris colegii lui Bogdan într-un mesaj emoționant.

O carieră de peste două decenii în publicitate

Bogdan Costin avea peste 20 de ani de experiență în cele mai renumite agenții de publicitate din România. A început ca copywriter în 1999 la Vitrina Advertising, după care a trecut pe la D’Arcy, Graffiti BBDO, Leo Burnett, 23 Communication Ideas, Tempo Advertising, Geometry Global și, în final, Saatchi & Saatchi. De-a lungul carierei sale, a fost în spatele unor campanii de publicitate premiate la Effie, ADC Awards, Golden Drum și alte festivaluri internaționale.

În 2013, Bogdan a fost onorat cu titlul de copywriterul anului, o recunoaștere a talentului și dedicării sale în domeniu.

Debut literar și contribuții notabile în literatură

Pe lângă cariera impresionantă în publicitate, Bogdan Costin a debutat în literatură în 2013, cu romanul „Cum să faci primul milion”. În 2016, a lansat cel de-al doilea roman, „Sfârșitul a fost aproape”, inspirat de isteria creată în jurul datei de 21.12.2012, „probabil cel mai faimos sfârșit al lumii din istoria omenirii”.

Reacții din partea comunității

Pe pagina sa de Facebook, profesorul Cătălin Amieroaie a scris: „Încă un infarct. În floarea vârstei. Toți apropiații sunt oripilați de ce s-a întâmplat. Nu-și pot explica. Câțiva dau vina pe stres, pe stresul de la muncă și pe căldura de afară. Curiozitatea m-a mânat să intru pe contul lui. Era un om cult, ducea o viață sportivă, precaut în toate cele, încrezător în știință și în specialiști. Dumnezeu să îl odihnească!”

Moartea lui Bogdan Costin lasă un gol imens în industria publicității și în inimile celor care l-au cunoscut și l-au apreciat. Prin munca sa, Bogdan a influențat și a inspirat numeroase generații de creativi și scriitori.

Odihnească-se în pace!

Parteneriat AZNEWS.RO