ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PF Daniel a primit vizita ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, informează agenția Basilica a Patriarhiei Române.

Ambasadorul SUA a mulțumit pentru primire și a menționat că în timpul mandatului său a vizitat mai multe mănăstiri românești. De asemenea, Hans Klemm a mulțumit Bisericii Ortodoxe Române pentru susținerea morală a luptei anticorupție.

„Domnul Hans Klemm a mulțumit pentru primire și a menționat faptul că în timpul șederii sale în România a vizitat mai multe mănăstiri și biserici, precum Putna, Agafton, Curtea de Argeș, ceea ce l-a ajutat în cunoașterea mai profundă a realităților românești.

De asemenea, domnul Ambasador a mulțumit Patriarhului României pentru punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu sprijinul moral în continuarea luptei împotriva corupției în România și a apreciat progresele realizate până în prezent”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

În replică, PF Daniel a precizat că Biserica „își împlinește vocația de a fi un factor de echilibru și de pace în societate, chemând permanent la dialog și coresponsabilitate în păstrarea și promovarea binelui comun în societate și în relațiile dintre diferitele culte, cu respectul reciproc al identității etnice și religioase”.

De asemenea, Întâistătorul Bisericii Ortodoxe a evidențiat prioritățile Patriarhiei pentru următoarea perioadă: „edificarea Catedralei Naționale, în perspectiva împlinirii unui secol de la Marea Unire (1918-2018), precum și răspunsuri adecvate nevoilor pastorale ale credincioșilor săi, printr-o implicare activă în asistența spirituală acordată persoanelor aflate în spitale, penitenciare, centre pentru bătrâni, cămine pentru copii, dar și prin sprijin acordat diferitelor categorii sociale aflate în dificultate sau în situații de risc și de excluziune socială”.

De-obicei, ambasadorii străini acreditați la București vizitează Patriarhia la început și la final de mandat.