ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Misiune dificilă și plină de lacrimi a pompierilor. Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București, a avut astăzi parte de momente grele: a fost nevoit să anunțe moartea unuia dintre colegi, aflat în misiune la incendiul de la o fabrică de încălțăminte din localitatea ilfoveană Jilava.

„Era la o distanță de siguranță la nivelul resepectiv. Nimic nu prevestea ce s-a întâmplat. Între clădire și containere metalice era distanță de 10 metri. Nu erau lipiți de containere, motiv pentru care partea superioară atunci când s-a prăbușit l-a prins într-o mică măsură, nu ar fi putut să scape și nici să-l ajute cineva, pentru că acele plăci sunt foarte grele. Și nici în acest moment nu poate fi extras”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București.

„A fost și șansă și ghinion în același timp, pentru ceilalți că au supraviețuit și pentru el că a decedat”, a precizat purtătorul de cuvânt.

El a descris că peretele care s-a prăbușit este din beton prefabricat. „Sunt plăci - o porțiune de 80 de metri pătrați s-a prăbușit. A durat mult extragerea lui, nici acum nu s-a reușit. Sunt plăcit foarte grele și bucata din picioare este deja înclinată și oricine se apropie în acest moment riscă să pățească același lucru. E motivul pentru care intervenția decurge greu”, a adăugat Danil Vasile.

Ofițerul de presă a precizat că, în ceea ce privește incendiul, a ars tot în interior. „Ardere generalizată. În spate a fost focar și din cauza căldurii plăcile s-au desprins”, a subliniat el.

Acesta a menționat că între 100 și 150 de pompier intervin acum pentru lichidarea focarului. „Se intervine pentru stingere de pe trei laturi, doar salvatorii s-au apropiat ca să aibă contact cu colegul, nu se vor apropia nici în minutele următoare. E nevoie de echipaemente de descarcere grea. Flăcările s-au redus acolo. Noi aveam mărturia colegilor care au fugit”, a mai spus Daniel Vasile.

„Îmi exprim compasiunea față de familia colegului nostru. Sunt convins că fiecare dintre ei a făcut tot ce a putut azi și ceea ce știu să facă cel mai bine de obicei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU București.


Știre inițială

Un incendiu a izbucnit luni dimineață la fabrica de încălțăminte din Jilava, fiind afectată o suprafață de aproximativ 2.000 mp, informează oficiali ai ISU București.


13 autospeciale intervin la această oră pentru stingerea unui incendiu la o fabrică de încălțăminte din Jilava. Un pompier a murit în această misiune.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat pentru Digi 24 că un pompier și-a pierdut viața în misiune, în urma acestui incendiu de la Jilava.

Deocamdată incendiul nu a fost lichidat, iar fumul foarte gros începe să se extindă, asta și pentru că flăcările au cuprins și solvenții folosiți la fabricarea pantofilor.

Flăcările au izbucnit în jurul orei 7:30 și au cuprins o suprafață de circa 2000 de metri pătrați.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București, a declarat într-o intervenție pentru Digi24 că „incendiul se manifestă la o hală care are destinație de producție și depozitare încălțământe, se manifestă la partea superioară.”

„Este o ardere generalizată cu punct vizibil de la foarte mare distanță. A fost realizat un dispozitiv perimetral de stingere. Sunt 13 autospeciale de stingere și 4 autoscări. Nu sunt vecinătăți la care să se propage ingendiul. Probabil că dispozitivul de autospeciale va fi suplimentat. Este o cantitate mare de materiale combustibile înăuntru”, a precizat el.