ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți fermieri, care s-su strâns, miercuri, în fața Palatului Parlamentului pentru un protest, au forțat cordonul de jandarmi în încercarea de a pătrunde în curtea instituției.

Crescătorii de animale sunt nemulțumiți de întârzierea plății subvențiilor, dar și de tergiversarea unor proiecte legislative.

"Facem eforturi foarte mari să menținem efectivele de animale. N-a nins iarna asta, n-a plouat. Nu mai putem să ținem animalele. La care au dat, au dat, la care n-au dat, n-au dat. Eu sunt unul dintre cei care nu au luat nimic. Cresc dobânzile, penalități, impozitele. Am venit pe cale pașnică să ne cerem drepturile care sunt prin lege. Ei ne ignoră cu toată nerușinarea. Laptele a ajuns la un preț de nimic. Nu avem cum să supraviețuim. Nimeni din Palatul Parlamentului nu se gândește la noi, care aducem mancare pentru cei de la oraș", a spus unul dintre fermieri, conform B1 TV.

Acesta a amintit și de senatoarea Cristiana Anghel care anul trecut a admonestat un oier, susținând că nu poate face parte din acest segment pentru că miroase a parfum.

Fermierul susține că "sunt unul dintre văcarii care fac eforturi deosebite ca să merg înainte".