ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopia Hușilor îndeamnă credincioșii să intensifice rugăciunea și postul, ca „prime măsuri de sporire a lucidității, discenământului și așezării sufletești cu care este absolut necesar să gestionăm această perioadă în care ne aflăm”, arată un comunicat publicat pe siteul oficial al instituției.

Eparhia păstorită de PS Ignatie le sugerează credincioșilor să citească zilnic Acatistul Bunei Vestiri, „pentru întărirea în credință, pentru vindecarea celor bolnavi și pentru sprijinul celor care acordă asistență medicală”.

PS Ignatie anunță că preoții vor include în slujbe rugăciunea specială a Patriarhului Daniel pentru încetarea noii epidemii și să respecte indicațiile autorităților publice.

„Suntem alături de toți oamenii în vârstă, de tinerii și copiii, de personalul medical, de autoritățile diplomatice și de părinții episcopi și preoții români din Italia, și îi purtăm în rugăciunile noastre.

Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor, să îi vindece pe cei bolnavi și să ne dăruiască tuturor liniște și lumină în suflet”, se încheie mesajul Episcopiei Hușilor.