ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acoperișul Arenei Naționale respectă normele în caz de incendiu. Cel puțin așa reiese dintr-un raport al experților Inspectoratului de Stat în Construcții, obținut în exclusivitate de jurnaliștii TVR. Verificările au fost realizate la solicitarea Ministerului Dezvoltării.

Cu toate acestea, arena de 200 de milioane de euro rămâne în continuare închisă. Pompierii mai așteaptă documente de la constructor, iar primăria nu își asumă redeschiderea arenei fără să aibă avizul ISU. 

Inspectoratul de Stat în Construcții a verificat Arena Națională. Inclusiv acoperișul mobil. Potrivit expertizei tehnice, copertina respectă criteriile de securitate la incendiu. Raportul inspectoratului spune negru pe alb că materialele corespund:

- nivelului de performanță admis în ceea ce privește caracteristicile de reacție la foc prevăzute în proiect, utilizării din punct de vedere al securității la incendiu, nu prezintă, chiar în caz de aprindere, risc pentru utilizatori.

De asemenea, arderea membranei nu afectează structura metalică de susținere și prezintă siguranță pentru utilizatori, susțin inspectorii în construcții.

Arena Națională a costat Primăria Capitalei 748 milioane de lei.