ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Folosirea flăcării (lumânări, făclii, torțe) pe timpul spectacolelor de teatru, opera, operetă, sau pentru ambianță ori divertisment în restaurante, baruri, cluburi, discoteci este interzisă, arată ISU București, conform Mediafax.

ISU București a emis un comunicat în atenția organizatorilor de concerte, spectacole, întruniri, desfășurate în aer liber sau în interiorul construcțiilor în care au loc evenimente cu public numeros.

În comunicat se arată că organizatorii de evenimente în aer liber, cu capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune sau pe o suprafață mai mare sau egală cu 2.500 metri pătrați, trebuie să obțină autorizație de securitate la incendiu, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor cu completările și modificările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completată și modificat cu H.G.R. nr. 19/2014.

Pentru spectacole desfășurate în interiorul construcțiilor (săli de spectacole, concerte și altele asemenea), pentru situația în care spațiile sunt încadrate în categoria sălilor aglomerate, este obligatorie obținerea autorizației de securitate la incendiu a construcției.

Documentația tehnică în vederea emiterii autorizației de securitate la incendiu se va depune obligatoriu cu cel puțin 30 de zile înainte de realizarea evenimentului la sediul ISU.

"Planificarea, organizarea și desfășurarea spectacolelor fără obținerea în prealabil a autorizației de securitate la incendiu atrage după sine răspunderea contravențională, respectiv penală, după caz, conform prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare, responsabilitatea revenind în totalitate/ fără echivoc tuturor factorilor implicați în conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor", se precizează în comunicat.

Reprezentanții ISU București mai menționează că folosirea flăcării: lumânări, făclii, torțe și altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivităților desfășurate în restaurante sau pentru ambianță ori divertisment în restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisă.