ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 150 de masoni, istorici, academicieni și reprezentanți ai societății civile din Balcani, dar și din țări ale Europei de Vest, sunt așteptați la a III-a Întâlnire a Uniunii Masonice Balcanice, care va avea loc în București peste o lună.

Masonii și ceilalți invitați vor dezbate lungul drum al țărilor balcanice către Occident, dar și problemele actuale cu care se confruntă țările din regiune.

Conferința internațională "Drumul Balcanilor către Europa” are loc în perioada 4 – 6 noiembrie 2016, în amfiteatrul Hotelului Novotel din București, în contextul situației socio-economico-politice dificile din regiune, al amenințărilor de la Răsărit și al securității energetice aflate în pragul unei crize majore.

Manifestarea este organizată de Fundația Solidaritatea Culturală Română Ars XXI, în colaborare cu Marea Lojă Feminină a României (cea mai veche Mare Lojă Feminină din Europa Continentală și una din fondatoarele Uniunii Masonice Balcanice).

Conferențiarii români și străini vor prezenta analize și perspective ale situației cu care se confruntă blocul statelor din această parte a Europei în propagarea democrației în zona de est a continentului, iar aspecte precum principiile și libertățile democrației,  justiția, lupta împotriva corupției, planurile de contingență, geopolitica etc., vor constitui liniile directoare ale manifestării.

"Țările din Balcani trăiesc amenințări reale care vin din Orientul Mijlociu, fiind practic un tampon între Europa de Centrală și de Vest și Orientul Mijlociu și este nevoie urgentă de o strategie atât a Uniunii Europene, a Consiliului Europei, cât și a NATO pentru a remedia vulnerabilitățile Flancului Estic. Paleta de discuții va fi una generoasă, pornind de la importanța democrației pentru dezvoltarea țărilor balcani în ultimii 26 de ani și terminând cu problemele actuale cu care se confruntă din ce în ce mai multe țări, precum corupția, securitatea energetică și chiar terorismul”, spune dr. Anca Nicolescu, vicepreședintele Fundației Solidaritatea Culturală Română Ars XXI.