ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arena Națională ar putea fi redeschisă, dacă Primăria Capitalei își asumă răspunderea pentru organizarea de evenimente, indiferent că este vorba despre spectacole sau competiții sportive. Aceasta, în condițiile în care stadionul nu a primit avizele ISU.

Șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au făcut joi o inspecție pe Arenă.

O modificare legislativă permite ca Arena Națională să găzduiască din nou meciuri sau spectacole, dacă Primăria, ca proprietar, și organizatorii își asumă răspunderea pentru siguranța publicului. Este o măsură de compromis, în lipsa avizelor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

De fapt, și proprietarii altor clădiri aflate în situații similare le pot redeschide pe propria răspundere. Au termen de grație până pe 31 decembrie pentru a se pune la punct, astfel încât să obțină avizele de la pompieri, potrivit tvr.ro.

O altă propunere legislativă promovată de ministrul de Interne este legată de eliminarea monopolului prin care câteva firme agreate de IGSU pot da autorizații în domeniul securității la incendiu.