ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost depus în Sala Tronului din Palatul Regal, dar românii nu s-au înghesuit să-și ia rămas bun de la soția Regelui Mihai.

Câteva sute de persoane erau la o coadă azi dimineață, în majoritate pensionari, dar apoi au fost momente de liniște, în care prezența oamenilor a fost extrem de redusă.

Bucureștenii care doresc să-și arate omagiile, o mai pot face astăzi și mâine, până la ora 22:00, urmând ca sâmbătă să fie înmormântarea de la Curtea de Argeș. Intrarea este liberă.
 

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana sunt rugați să respecte următoarele reguli:

Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, în culori închise.
Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase, de niciun fel.
Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.
Să nu folosească aparate de fotografiat ori telefoane mobile, ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.
Să aibă la ei un document de identitate.
Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal ori pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.
Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente ori fotografii cu ei. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.
În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

 


Regele Mihai, în stare foarte gravă. Anunțul făcut de Consiliul Regal