ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu siguranță vă sună cunoscută denumirea aceasta : „Asociația Glasul Vieții”. Intemeiată de preotul ieșean Dan Damaschin pentru ajutorarea mamelor sărmane și a copiilor lor, asociația funcționează pe lângă capela Nașterea Domnului de lângă maternitatea Cuza Vodă din Iași.
 
Cazurile sunt monitorizate continuu de către părintele Damaschin și voluntarii asociației. Preotul Dan Damaschin, „părintele a mii de copii” cum mai este numit, a fost onorat de către Primăria din Iași cu „Ordinul Centenar” pentru nenumăratele sale proiecte derulate cu scopul ajutorării mamelor sărmane si copiilor născuți și nenăscuți. În același timp, poziția sa pro familie i-a făcut pe unii să-i vandalizeze mașina.
 
Părintele a avut amabilitatea să acorde un interviu pentru cititorii ActiveNews.

Reporter: Câte locuințe ati reușit să amenajați pentru mame și copii?

Pr. Damaschin: Avem câteva zeci de locuințe pentru mame aflate în dificultate, două centre pentru mame și copii-unul funcțional, celalalt în curs de amenajare, un cămin internat pentru copiii din familii numeroase, mai multe locuințe de urgență în care mai pot fi adăpostiți în situații de criza mamele si copiii.

Ce ne puteți spune despre proiectul „Ajută Mama și Salvează un copil de la Avort”?

Pr. Damaschin: Funcționează în cadrul Asociației Glasul Vieții, este o zona distinctă, coordonată de unul din voluntarii Asociatiei Glasul Vieții. Cu ajutorul acestei entități, am reușit sa salvăm multe vieți de la avort. Ca preot de maternitate, ma puteam bucura înainte de o salvare de pana la 10% a pruncilor la secția de avorturi, procentul de vieți salvate e mult mai mare datorita acestui proiect, „Ajută Mama și Salvează un copil de la Avort”.Orice viitoare mămică aflata în impas, din orice zona a țării, poate găsi sprijin pentru a alege viața, din partea voluntarilor „Ajuta Mama și Salvează un copil de la Avort”.

Ce părere aveți despre „Planificarea familială”?

Pr. Damaschin: Atât timp cât se pune pe primul loc satisfacția personală a partenerilor, evitând nașterea de prunci, ieșim total din sfera familiei binecuvântate de Dumnezeu, care are drept obiectiv pe lângă întărirea iubirii, potolirea firii noastre și nașterea de prunci. Deci dacă scoatem acest obiectiv al nașterii de prunci din familie, îl scoatem pe Dumnezeu. Se induce ideea că este privilegiul familiei de a se alege când sa se nască copiii. A pune piedici în zămislirea unui copil însă, se situează în afara logicii umane. Poporul român moare, iar planificarea familială este un mare rău pe care îl face statul.

Multe femei nu se simt împlinite deși au independență financiară și o viață de confort. Cum împlinește copilul viata unei femei?

Pr. Damaschin:  Prima porunca din Biblie data lui Adam si Evei a fost: „Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți;” (Gen 1,28). Femeia care crede ca se poate împlini fără maternitate, este o persoana care seamănă vânt și culege furtună. Nu cunosc pana acum o persoana în vârstă care sa nu fi regretat ca nu a făcut mai mulți copii.
 
Într-un alt interviu, părintele Damaschin a subliniat că „este deosebit de grav și ca multe familii folosesc, de multe ori fără să știe, «metode de protecție» (sterilet, pilule și diverse tratamente) sub falsa denumire comercială de «contraceptive» ele fiind de fapt avortive. Și în acest mod sunt omorâți nenumărați copii, crima putând fi urmărită nu la ecograf, ci la microscop.”

Părintele recunoaște ca implicarea în toate aceste activități îi ocupă aproape tot timpul, dânsul având la rândul său patru copiii. Dumnezeu să îi răsplătească eforturile! Dacă doriți să aflați despre proiectele numeroase pe care Asociația „Glasul Vieții” le desfășoară și să contribuiți la ajutorarea cazurilor pe care părintele lucrează neobosit să le rezolve cu ajutorul oamenilor de bine, puteți intra pe site-ul asociatiei:  www.glasulvietii.ro
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews