ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma tragediei care a avut loc în seara de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, Ion Cristoiu semnalează comportamentul suspect al lui Klaus Iohannis din perioada respectivă.

”Analizînd prestația lui Klaus Iohannis între 30 octombrie 2015 și 17 noiembrie 2015, altfel zis, în perioada Crizei politice majore reprezentate de Căderea Guvernului (Ponta), vom constata surprinși, ba chiar uluiți, că în nici un moment Klaus Iohannis nu pare luat prin surprindere de ivirea unui nou moment”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul amintește că Iohnanis a postat în noaptea tragediei un text mai lung decât de obicei și a doua zi, deși președintele ne-a arătat că-și ”respectă cu strictețe weekend-ul”, a mers la clubul bucureștean să lase un buchet de flori și să aprindă o lumânare. Acolo, el a lansat sloganul ”Corupția care ucide!”, care a fost conceput pentru a arunca responsabilitatea tragediei pe guvernul condus de Victor Ponta.

”Demisia Guvernului, Demonstrațiile nu-l iau prin surprindere, nu-l ia prin surprindere nici faptul că protestatarii îi folosesc sloganul Corupția care ucide! și cer un Guvern de tehnocrați, i se pare firesc ca ambasadorul american la București să îndemne protestatarii să rămînă în stradă, pentru a face în România o nouă Primăvară arabă

Teoretic, decizia partidelor, mai ales a PSD, ar fi trebuit să-l descumpănească nițel pe Klaus Iohannis, pus în fața unei premiere postdecembriste, dar și a unor bătăi de cap cumplite (să găsească un premier tehnocrat, să-l convingă să-și asume Guvernarea, să-i asigure apoi trecerea prin Parlament)”, mai spune Cristoiu.

Noutatea nu l-a luat prin surprindere pe Iohannis, care avea deja un premier: Dacian Cioloș. El știa că partidele nu vor propune un prim-ministru și știa că PSD va vota noul șef al executivului. Totodată, Iohannis era conștientă că în presă nu se va crea un curent împotriva ”guvernlui personal”, mai afirmă Cristoiu.

”Ca și Ion Iliescu în decembrie 1989, Klaus Iohannis pare a face pașii prevăzuți într-un Plan stabilit cu mult înaintea izbucnirii Incendiului, un Plan inițiat și pus în aplicare de forțe obscure. Pare că-n clipa izbucnirii Incendiului, ca și Ion Iliescu în decembrie 1989, Klaus Iohannis din octombrie 2015, a deschis un plic prevăzut a fi deschis numai la un moment dat și a purces la îndeplinirea riguroasă a ce-i revenea lui din Plan prin cele trecute în plic”, arată jurnalistul.

De altfel, de la incendiu până la instalarea guvernului tehnocrat, Klaus Iohannis se comportă ca un om ”care știe dinainte ce se va întâmpla”.

”Întrebarea, marea întrebare în cazul lui Ion Iliescu din decembrie 1989 e aceasta:
A știut Ion Iliescu dinainte de căderea lui Nicolae Ceaușescu de ivirea Teroriștilor?!”, subliniază Cristoiu.

Analistul formulează o altă întrebare în cazul președintelui din octombrie 2015: ”A știut Klaus Iohannis înainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de izbucnirea incendiului de la Colectiv?!”