ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Social-democrații au votat în cadrul ședinței Comitetului Executiv ca senatorul de Bistrița, Ioan Deneș să fie cel care preia portofoliul ministerului Apelor și Pădurilor după ce Doina Pană a demisionat, săptămâna trecută.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, singurul care s-ar fi opus ar fi fost președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.

Ioan Deneș este la al doilea mandat de senator. În 2012 a intrat în Parlament pe listele USL, din partea PNL, iar după ruperea alianței, Deneș a fost primul parlamentar care și-a anunțat trecerea la PSD de la PNL.
 
A absolvit, în 1986, Liceul industrial Beclean, secția electrotehnică. Apoi, a lucrat ca electrician la CFR și a urmat și cursurile Universității Tehnice Cluj-Napoca, Tehnologia Construcțiilor de mașini, fiind subinginer mecanic.

În 1993-1997 a fost profesor la Centrul de plasamanent din Beclean, iar din 1997 a fost, timp de 10 ani, director comercial la SC Profing SRL, Beclean, iar în perioada 2007-2012, director comercial la SC Termotec SRL, Dej.

Totodată, în 2000-2004 a fost consilier local în Beclean, în 2004-2008, consilier județean în Bistrița-Năsăud, în 2007-2008 din nou consilier local la Beclean, apoi, timp de patru ani, consilier județean.

Conform celei mai recente declarații de avere, Ioan Deneș are, împreună cu soția sa, două case construite în Beclean, în 1990 și 2007, de 120 mp. și 66 mp. Senatorul PSD mai deține o autoutilitară Volkswagen și un autoturism Volkswagen Golf 6.

La momentul completării declarației de avere, avea peste 133.000 de lei în conturi.
 
La finalul lunii martie a anului 2017, senatorul Ioan Deneș a afirmat că se împotrivește unei legi a parteneriatului civil, pe motiv că libertatea celorlalți oameni este „încălcată”, dacă două persoane de același sex se țin de mână pe stradă.

„Prin această rezolvare a unei probleme, doresc să legalizeze acele conviețuiri, concubinaje, de fapt, între persoane de același sex. Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetățean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce dorește dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranșant: (...) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe strada”, a spus Deneș, potrivit bistrițeanul.ro.

„Modul în care doresc să externalizeze acest comportament, care eu consider că îmi încalcă libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul și să mă întrebe copilul «care e familia care este normală?», cea pe care o vede acasă și în care l-am crescut sau cea pe care o vede pe stradă?”, a mai spus Deneș.