ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a constatat miercuri că propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției, referitoare la faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, îndeplinește condițiile privind exercitarea inițiativei.

Această decizie a fost salutată și de Ioana Picoș-Făgădaru, actriță și purtător de cuvânt al Marșului pentru Viață România, care a declarat în EXCLUSIVITATE pentru ActiveNews că așteaptă ca Parlamentul să pună în practică ceea ce poporul își dorește.

Aceasta a mai precizat că nimeni nu își poate permite să facă experimente sociale s-au să deschidă cutia Pandorei, așa cum s-a întâmplat în țările ”așa-zis civilizate”, ”bazându-ne pe apelul la sentimentalisme”.

Actrița a mai adăugat că este de datoria actualei generații să transmită copiilor și generațiilor care vor veni ceea ce reprezintă cu adevărat familia adevărată, cea formată dintr-un bărbat și o femeie, și de care fiecare dintre noi are nevoie.

”M-am alăturat și eu inițiativei Coaliției pentru Familie și milioanelor de români care au semnat pentru firesc și normalitate. De aceea, salut decizia CCR și mă bucur că Președintele acestei instituții a subliniat un fapt foarte important: nu există un așa-zis „drept la căsătorie”. Aceasta înseamnă că inițiativa noastră nu urmărește să îngrădească un drept ipotetic, ci să consfințească o realitate.
În continuare, aștept cu încredere ca Parlamentul României să lucreze în direcția pe care i-o cere poporul și să facă demersurile necesare în scopul organizării cât mai rapide a referendumului pentru revizuirea Constituției. Astfel, românii vor avea posibilitatea de a decide ei înșiși într-o chestiune crucială care îi privește în mod direct.
Acest referendum nu cere decât consfințirea în Legea Fundamentală a țării a ceea ce Codul Civil, Dicționarul Explicativ al Limbii Române și legea firii deja afirmă, și anume: „Căsătoria este uniunea dintre un bărbat și o femeie”.
Să reafirmăm și să îmbrățișăm adevărul firii fără teamă că acesta ar putea ofensa pe cineva. Iar adevărul este că nu există decât un singur tip de familie: familia naturală. Doar familia naturală este leagănul adevăratei diversități și piatra unghiulară a civilizației.
Dacă ne interesează cu adevărat viitorul României, să le garantăm copiilor noștri modele sănătoase, complementare de interacțiune socială și dezvoltare identitară: adică să le garantăm dreptul fundamental de a crește alături de un tată și o mamă.
Acesta trebuie să fie gândul nostru de căpătâi: copiii și dragostea sacrificială al căror rezultat sunt ei. Trebuie să ne comportăm într-o manieră obiectivă și responsabilă, gândindu-ne la repercusiunile pe termen lung ale acțiunilor noastre.
Nu putem să ne jucăm, făcând experimente sociale, nu putem să deschidem o cutie a Pandorei bazându-ne pe apelul la sentimentalisme de genul: „Și ei se iubesc”. Deciziile nu se iau sentimental. Dacă le-am lua sentimental, copiii nu și-ar mai face temele, adolescenții s-ar căsători la 14 ani, adulții s-ar căsători în uniuni de câte unul sau mai mulți bărbați cu alte două sau mai multe femei (dacă nu ați aflat încă, se cheamă poliamorie, care – pe același model setimental – își cere acum dreptul la... poligamie); alții s-ar căsători cu delfinii, cu calculatorul, cu un pod sau cu... propria mamă!
Citiți presa internațională și veți putea afla că toate aceste cazuri sunt reale, se întâmplă în așa-zisele țări „civilizate”, al căror exemplu câteva voci ne îndeamnă să-l urmăm, acceptând parteneriatul civil sau „căsătoria” între persoane de același sex.
Suntem la o răscruce. Să stăm cu capul pe umeri ca oameni și ca țară. Avem minte: să cumpănim. Nu doar fiecare pentru sine, ci fiecare pentru toți. Să învățăm să fim din nou o mare familie, regăsindu-ne într-un proiect comun pentru viitor. Pentru familia românească. Avem nevoie de ea. Și ea, de fiecare dintre noi.”, a spus în exclusivitate pentru ActiveNews Ioanei Picoș-Făgădaru, actriță și purtător de cuvânt al Marșului pentru Viață România.