ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea OUG nr.55/2017 pentru modificarea și completarea OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, care plafonează indemnizația pentru creșterea copiilor la 8.500 de lei.

„Indemnizația lunară se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, și nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată și nici mai mare de 8.500 lei”, potrivit textului OUG, adoptat în plenul Camerei Deputaților în 21 noiembrie, în calitate de for decizional.

Guvernul a adoptat, la începutul lunii august, Ordonanța de Urgență care plafonarează indemnizația pentru creșterea copilului la 8.500 de lei. Această prevedere se aplică începând cu luna septembrie.

„Guvernul a modificat, în ședința de astăzi (vineri, 4 august -n.r.), OUG nr.111/2010 privind indemnizația pentru creșterea copilului, stabilind o limită maximă de 8.500 lei lunar. Prevederea se aplică începând cu drepturile aferente lunii septembrie 2017 atât pentru persoanele care au drepturile stabilite sau solicitate anterior acestei date, cât și pentru situațiile ulterioare”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

La nivel național, din cei 160.807 de beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului, circa 1.100 de beneficiari aveau indemnizații care depășeau 9.000 lei, anterior adoptării OUG, fiind în plată indemnizații care reprezintă de până la 130 ori indemnizația minimă.