Ion Țiriac, cel mai bogat român, cu o avere ce depășește 1,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes, este de părere că dosarele de corupție din România „sunt ridicole” și, din această cauză, „ne facem de râs în toată lumea”, potrivit unui interviu acordat postului TV Digi24. Totodată, omul de afaceri mai susține că „România nu e o țară coruptă. E doar o percepție moștenită din generație în generație”.

Ion Țiriac (78 de ani) crede că prioritatea autorităților ar trebui să fie recuperarea prejudiciului, și nu trimiterea la închisoare a celor care au furat de la stat. „Noi vorbim despre treburile ridicole în corupție. Prim-ministrul a furat geamuri, unul a furat o damigeană de țuică și niște cârnați. Ne facem de râs în toată lumea”, a declarat miliardarul român.

„Nu. Noi nu suntem corupți. Societatea noastră e coruptă pentru că așa am învățat-o noi sau străbunicii noștri de la turci, de la toată lumea, cu bacșișul… Corupție există în toată lumea, din păcate. Că la noi, și la noi e o corupție minoră, vorbim de 2,5 lei. Nu vorbim de Parmalat în Statele Unite sau miliardele care s-au dus și au schimbat economia lumii, că de acolo a venit criza. Noi vorbim despre treburi care sunt ridicole în corupție. Prim-ministrul a furat geamuri, unul a furat o damigeană de țuică și niște cârnați. Ne facem de râs în toată lumea”, a spus fostul tenismen și hocheist, devenit cel mai bogat om din România.

Țiriac a mărturisit că refuză să recunoască „treburi ca DNA, ANI, money” și că românii trăiesc „sub o teroare mai mare de cinci ori decât securitatea pe vremea ailaltă”. „Un mare politician de la Bruxelles mi-a spus: băi, Țiriac, voi ați ajuns într-o situație în care dacă nu faceți nimic, nu puteți să greșiți. De frică ca nu cumva să vă ia cineva, mai bine nu faci nimic, care nu e corect.  Eu am o Constituție, am o lege, un minister al Justiției care îmi dă peste degete dacă fac ceva, dar numărul unu care trebuie respectat e acea prezumție de nevinovăție”, a continuat Ion Țiriac interviul pentru Digi24.

Ion Țiriac a mai afirmat că știe din surse sigure că România trebuie să aștepte de trei ori mai mult decât alte state, atunci când solicită finanțare de la Bruxelles, și că „dacă creștem numai din consum, nu prea e creștere. Probabil știe domnul Isărescu”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews