Ion Țiriac l-a lăudat pe premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru politicile sale interne care au dus, în opinia fostului mare sportiv, la însănătoșirea națiunii vecine.

Omul de afaceri a spus că sănătatea copiilor este cel mai important lucru pentru țara noastră.

„Toată lumea îl critică pe Orban (Viktor Orban, premierul Ungariei - n.r.), atenție, omul ăsta a spus acolo prioritatea nr. 1 a Ungariei este sportul. Nebun nu a fost deloc, de atunci bugetul sănătății l-a tăiat cu 4%, nu mai are nevoie de atâția bani. Învățământul, toate treburile astea depind de sport, iar performanțele lor sportive au început să crească enorm. Iată Croația, finală la CM de fotbal, finală la Cupa Davis, campioni mondiali mi se pare la polo. Un popor de 4-5 milioane. De ce? Pentru că au rămas cu tradiția și statul face o prioritate din treaba asta. Eu mă mir că nu suntem capabili să-i convingem că interesul cel mai mare al națiunii române este în momentul ăsta să aibă un viitor sănătos. Iar fără copii sănătoși nu se poate. Nu e prioritate sportul românesc după cum știți, pentru că bugetul începe cu 0,0. Dar de bine de rău, actuala guvernare pune niște proptele, cred că și-au dat și ei seama, și bugetul de anul viitor o să arate complet altfel pentru sport și învățământ”, a opinat Țiriac.

Mai departe, Țiriac a declarat că sportul românesc ar trebui trecut sub tutela Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Nu cunosc detalii, nu pot să-mi dau o părere, dar toate cluburile din țara asta sunt în insolvență în momentul ăsta pentru că o finanțare directă de la guvern nu este corectă, pentru că sunt cluburi private, și o finanțare indirectă, având în vedere că societatea românească nu poate încă, sau se spune că nu poate să finanțeze sportul la noi, creează o problemă aproape de nerezolvat. Singura șansă după părerea mea ar fi să se repete sistemul italian, Comitetul olimpic italian (CONI), care are și federațiile sportive, vorbim despre sport de mare nivel, olimpic și mondial. Sportul de masă și popular rămâne la MTS. Dar celelalte se duc dincolo și au și loteria cu ei”, a spus Țiriac.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews