ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum o lună de zile, ActiveNews făcea apel către cititorii săi pentru a-l ajuta pe Sabin Ionuț Ciobanu, un tânăr de 18 ani ce a rămas paralizat la pat din cauza unei erori medicale.

Mama sa avea nevoie de aproximativ 30.000 de euro pentru a-l duce pe Ionuț la o operație în Turcia. Apelul nostru a ajuns la mai mulți oameni cu suflet mare și mobilizându-se, au reușit să strângă suficienți bani pentru a-l duce pe Ionuț în Turcia, la operație.

Medicii turci din echipa profesorului specialist Gokhan Akdemir de la Memorial Hospital din Istambul l-au operat pe Sabin și l-au pus pe picioare pe tânărul seminarist. La propriu.

Intervenția a fost o premieră și în Turcia, patru televiziuni naționale au tăbărât precum vulturii peste cei doi români și binefăcătorul său. Când medicul turc a aflat ca Sabin este elev in ultimul an la Seminarul Teologic, a mers la cumpărături si i-a oferit cadou pacientului său o cruce cu lanț aurită, o pereche de pijamale și un ceas. 

Sabin si mama sa Carmen Ciobanu, au revenit în tară dupa 10 zile (la 25 Iulie a.c.) și au început tratamentul și recuperarea cu medicația primită de la spital și chineto terapie la domiciliu, efectuată de un medic specialist constănțean.   

Costurile sunt relativ mari, avand în vedere că urmare a acestei infirmități de peste patru ani, mama sa nu a mai putut merge la lucru, iar alt sprijin familial a lipsit cu desăvârșire. 

La începutul lui Septembrie vor trebui să meargă iar la Istambul pentru investigații, verificări privind stadiul post operator, rezonanță magnetică nucleară, iar costul transportului cu Ambulanța română este 3200 Euro (dus-intors) și RMN-ul plus interpretarea ajung la 1500.  

Cine dorește, poate să-l ajute în continuare pe Ionuț, donând în contul:  RO07BTRLRONCRT0375807601 deschis la Banca Transilvania, Agenți Tomis. Pentru detalii, poate fi contactată mama, Carmen Ciobanu, la numărul: 0737640725.