ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 28.07/20:00 G4Media susține că Diicot neagă această suspiciune, dar nu prezintă nicio declarație în acest sens. „Mihaela Porime, purtător de cuvânt, a declarat pentru G4Media.ro că informația nu este adevărată”, este fraza publicată de siteul respectiv.

Știrea inițială


Ipoteză tulburătoare în cazul crimelor din Caracal. Gheorghe Dincă, bărbatul suspectat de uciderea Alexandrei Măceșanu și a Mihaelei Luiza Melencu, ambele eleve în Caracal, este vizat și într-un dosar de trafic de persoane, aflat în instrumentarea DIICOT Craiova, informează Gazeta Nouă.

Conform acestor surse, pe numele lui Dincă există o sesizare pentru trafic de persoane. Dosarul este înregistrat la DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, informație confirmată sâmbătă, când aceeași instituție l-a reținut pe Dincă pentru exact această acuzație: trafic de minori, plus viol!

Potrivit informațiilor obținute de Gazeta Nouă, bărbatul făcea parte dintr-o rețea care furniza „fete" soldaților americani de la Deveselu.

Publicația citată nu dă mai multe detalii despre această ipoteză. Reamintim că trupurile fetelor dispărute nu au fost găsite, fiind căutate de ofițeri de poliție în perimetrul casei suspectului.

Gheorghe Dincă a fost reținut în această dimineață pentru trafic de minori și viol. 
 
În 2012, 30 de fete minore au fost obligate să practice prostituția pentru americanii de la Deveselu, informa presa la vremea respectivă.

Atunci, Zeci de eleve au fost obligate să practice prostituția de o grupare interlopă, pentru plăcerile americanilor dar și ale unor austrieci aflați în România pentru consolidarea unor hidrocentrale. Tinerele erau șantajate cu imagini video din timpul partidelor și erau scoase frecvent de la ore pentru a fi duse la clienți. În total 30 de fete au fost traficate.

Cei șase membri ai grupării conduse de Daniel Bogdan, zis Cocoș, au fost reținuți în urmă cu o lună. Asta după ce au traficat zeci de fete obligându-le să practice prostituția. Printre aceștia se află și doi pompieri angajați la ISU Olt. Nelu Țeculescu, zis și „Pompieru", este unul dintre cei care au fost prinși în interceptări vorbind cu minorele abuzate. 

Interlopii agățau fetele în baruri sau prin cunoștințe. Le violau sau le convingeau să întrețină acte sexuale. Raporturile erau filmate și folosite pentru a constrânge minorele să se prostitueze pentru bani. Elevele, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, erau obligate deseori să plece de la ore pentru a face sex pe bani. 

Banii pentru o partida de sex variau între 150 și 400 de lei în funcție de înfățișarea minorei. 

Mare le-a fost mirarea procurorilor atunci când au descoperit cine beneficia de activitatea rețelei. 
 
„Printre clienții doritori de servicii sexuale se aflau în mod frecvent cetățeni străini de naționalitate austriacă și americană, care erau detașați în legătură cu serviciul pe raza municipiului Caracal și comuna Deveselu, județul Olt”, spuneau atunci procurorii.

Una dintre minore le-a povestit anchetatorilor ca a întreținut în jur de 500 de raporturi sexuale cu bărbați în decursul unui an de zile. Deși 30 de eleve ar fi fost traficate, doar două s-au constituit părți civile și cer daune. Nu e clar dacă cineva a plătit atunci, pentru faptele comise.