ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua în care țara noastră și-a declarat independența a fost trecută în plan secund de reprezentanții noștri, care au ales să sărbătorească Ziua Europei.

O mare problemă o reprezintă faptul că această propagandă pentru Ziua Europei a început să se facă și în școli, acolo unde elevii au început să pregătească reprezentații care mai degrabă reflectă efectele globalizării.

De exemplu, la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Capitală fiecare clasă a reprezentant o țară membră a Uniunii Europene. Copiii au dansat, au cântat și i-au servit pe profesorii veniși să-i jurizeze cu preparate specifice fiecărui stat european, anunță Știrileprotv.ro.

Ziua Europei a fost sărbătorită și la metrou, acolo unde 11 stații au purtat cu această ocazie nume de state membre ale Uniunii Europene. De pildă, Piața Unirii 1, s-a transformat în România. La doi pași distanță, la stația de metrou Piața Unirii 2, s-a dansat pe ritmuri irlandeze.

Pentru ca totul să fie clar, iar mesajul globalizării să fie cât mai puternic perceput de generațiile care vin din urmă, iar istoria neamului românesc să fie pusă la păstrare într-un colț, la Palatul Cotroceni a fost organizata o recepție pentru Ziua Europei.

Președintele Klaus Iohannis și-a continuat discursul despre prioritățile pe care România le are în plan european.

"Obiectivul nostru este continuarea procesului de integrare europeană, prin aderarea României la spațiul Schengen și de asemenea la Zona Euro", a spus președintele României.

Și Marian Munteanu a remarcat faptul că autoritățile nu au avut o atitudine corectă față de Ziua Independenței de Stat a României, dacă nu datorită însemnătății ei, măcar "din recunoștință pentru cei ce ne-au dăruit-o cu prețul vieții lor":

"S-ar fi cuvenit să cinstim cu mai multă stăruință Ziua Independenței României moderne. Dacă nu pentru altceva, măcar din recunoștință pentru cei ce ne-au dăruit-o cu prețul vieții lor. Iar Ziua Europei ar trebui să însemne mai mult decât amărăciunea provocată de falimentul clasei noastre politice. Suntem europeni - născuți, și nu făcuți - dar simpla afirmare a acestui statut nu este suficientă. Trebuie să ne construim instituții și instrumente pentru a ne apăra, cu demnitate, drepturile noastre legitime", afirmă fostul lider al Pieței Universității într-o postare pe contul său de Facebook.

În data de 9 mai 2016 s-au împlinit 139 de ani de când România și-a câștigat independența. La această dată, în anul 1877 a avut loc sesiunea extraordinară a Adunării Deputaților, care a proclamat independența de stat a României.

Expresie a dorinței și voinței poporului român, proclamarea independenței și lupta pentru impunerea și recunoașterea ei au constituit actul politic și de jertfă al întregii națiuni române, apreciate de toți cei care au participat la acele evenimente.