ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România şi Italia au fost apropiate încă de dinaintea primului Război Mondial. Chiar dacă până în 1914 fuseseră parte a Puterilor Centrale, trecerea celor două state de partea Antantei a creat premisele realizării ţelurilor naţionale. Românii şi italienii şi-au dat viaţa şi în cel de-al doilea Război mondial şi au căzut la datorie departe de casă.

 

De aceea miniştrii de externe din Italia şi România au semnat la Bucureşti prin care cele două state să continue să îngrijească monumentele dedicate eroilor.

Astăzi vorbim de schimburi economice record, de parteneriate strategice şi investiţii. La începutul şi la jumătatea secolului al XX-lea însă, lucrurile stăteau altfel. Şi românii, şi italienii mureau pe fronturi pentru ţările lor - şi amintirea lor nu trebuie să se piardă.