ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul, publicistul și editorialistul ActiveNews Iulian Capsali a fost invitatul emisiunii "Credință și cultură azi", realizată de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române la Trinitas TV.

Tema emisiunii a fost "Firescul familiei tradiționale", în contextul depunerii celor 3 milioane de semnături strânse de Coaliția pentru Familie în scopul revizuirii Constituției, astfel încât căsătoria să fie definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Iulian Capsali, a afirmat, printre altele, că definiția familiei a rămas neschimbată de-a lungul istoriei, inclusiv în perioada antică și păgână și că nici practicanților relațiilor homosexuale de-atunci nu le-a trecut prin gând că doi bărbați sau două femei înseamnă o familie. 

"Nu a existat în istoria lumii "familie" homosexuală. Niciodată nu s-a întâmplat, doar am citit în istoria familiei în lumea antică. Sigur că existau relații homosexuale, dar nu cum crede lumea astăzi.  Cei care rămâneau în aceste tipuri de relații erau dezavuați de societate, pentru că familia era mediul prin care specia trebuia să meargă mai departe. Familia trebuie să procreeze, ori dintr-un bărbat și un bărbat nu iese nimic. Familia trebuia să acorde și un cadru potrivit pentru creșterea copilului, cum spunea un filozof britanic, e o întreagă gramatică socială în jurul familiei: avem unchi, mătuși, verișori, etc, pe care astfel de "familii" nu au cum să le perpetueze", a declarat editorialistul ActiveNews la Trinitas TV.