ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția unei bănci din Baia Mare a fost jefuită azi de doi indivizi care au pătruns în interior, înarmați cu un pistol și o macetă. Astfel, au reușit să sustragă din bancă o sumă uriașă de bani, după care s-au făcut nevăzuți, informează AxaNews.ro.

Jaful armat s-a produs înainte de amiază, într-o zonă intens circulată și aparent liniștită. Indivizii au venit cu scuterele. Le-au lăsat mai jos de sediul băncii, pe aceeași stradă, spun martorii. Nu și-ar fi dat jos căștile, după care au plecat către agenția Băncii Transilvania, unde au dat lovitura. 

„La ora 11:40, polițiștii au fost sesizați că două persoane au sustras, sub amenințare, o sumă de bani de la o unitate financiar - bancară, situată pe strada Victoriei din Baia Mare. Polițiștii deplasați de urgență la fața locului desfășoară cercetări pentru identificarea autorilor și stabilirea împrejurărilor în care s-a comis fapta”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Interesant este modul de operare al atacatorilor, spun jurnaliștii băimăreni. Unul din cei doi hoți a pus pistolul (s-a vorbit despre calibrul 9 mm) la tâmpla unuia dintre clienți, iar cel de-al doilea a bătut în pervazul ghișeului cu o macetă. Speriați, angajații băncii le-au dat banii.

Jaful a durat maxim trei - patru minute. Indivizii au încasat doar bancnote românești, nu și euro (sursele spun că, la ora respectivă, nu exista valută în bancă), după care au plecat exact așa cum au venit. Cu scuterele. 

După plecarea lor, una dintre angajate a apăsat imediat butonul de panică. Agenția băncii nu avea personal de pază permanent, ci doar un contract cu o firmă ce intervine numai atunci când este cazul. La fața locului, au sosit agenții firmei de pază, însă nu i-au mai putut prinde pe autori. 

Unul dintre agenții de pază a confirmat varianta cu pistolul și maceta. Martorii evenimentului au declarat, pentru AxaNews.ro, că atunci când au plecat, atacatorii au ocolit niște blocuri din zonă, pentru a ajunge la scutere dintr-o direcție opusă băncii pe care tocmai o jefuiseră. Când au urcat pe scutere, păreau relaxați, spun martorii, și chiar au turat motoarele, înainte de plecare. Cei rămași au trăit clipe de groază.

La fața locului au ajuns apoi și polițiștii care au început să facă investigații, pentru identificarea și prinderea celor doi atacatori.

După amiază au fost instalate filtre ale poliției la ieșirile din județ. Conform unor informații neoficiale, se presupune că hoții nu ar fi din Maramureș.