ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un moment jenant a eclipsat două evenimente importante care s-au desfășurat în acest weekend la Lugoj: Concursul Internațional de Pian „Clara Peia” și vizita ambasadorului SUA, Hans Klemm, s-au suprapus în sala Teatrului din Lugoj.

Adevărul scrie că între 17.00 și 18.30 a fost programată Gala Laureaților în cadrul căreia atașatul de presă al Ambasadei SUA trebuia să acorde premiul cel mare. Pentru că la ora 20.00 urma să ajungă ambasadorul, iar din motive de securitate sala trebuia eliberată cu o oră și jumătate înainte, în jurul orei 18.10 organizatorii concursului de pian au fost avertizați din culise că se apropie ora 18.30 și trebuie să încheie programul.

Reprezentantul Ambasadei Americii a apucat să înmâneze premiul, dar înainte ca programul în cadrul căreia ar fi trebuit să cânte cei mai talentați copii care au participat la concurs, lucrurile s-au precipitat, iar organizatorii au anunțat că sala trebuie eliberată, iar evenimentul continuă la Școala de Muzică.

Potrivit unei înregistrări publicate de site-ul local lugojonline.ro, din imagini se vede cum evenimentul este întrerupt brusc, iar toată lumea părăsește sala.

 


 

La ora 20.00 a ajuns delegația ambasadorului SUA. Hans Klemm a primit „Cheia orașului” și s-a declarat încântat de modul în care a fost primit la Lugoj.