Judecătoarea Cecilia Maria Jabre a murit miercuri, 24 iulie, la vârsta de 42 de ani, informează Luju.ro. Moartea tinerei magistrate a survenit în urma unei hemoragii masive cauzată de ruperea operației de cezariană făcută în timpul nașterii celui mai mic dintre copiii săi.

De altfel, Cecilia Maria Jabre a dovedit că pune viața copiilor săi mai presus de a sa: mamă a un băiețel și două fetițe, judecătoarea era însărcinată cu al patrulea copil. Pruncul, însă, s-a fixat pe urma ultimei operații de cezariană, astfel că femeia a fost pusă într-o situație greu de imaginat: avortarea copilului sau lupta pentru viață, atât a ei cât și a pruncului. 

Cecilia Maria Jabre nu a ezitat să aleagă viața. Din păcate, însă, operația de cezariană s-a desfăcut, iar mama și pruncul pe care-l ținea în pântece au murit fulgerător.

Jurnalistul Gabriel Popa a comentat astfel vestea: „Un sacrificiu precum cel al Ceciliei-Maria Jabre este în răspăr cu tot ce înseamnă cultura individualismului și a morții, din ziua de azi. Am verificat și am primit confirmarea că lucrurile stau așa cum sunt prezentate mai jos. Oameni precum această femeie sunt sfinții vremurilor noastre, și martiri, în cazul ei. Este firesc să îi cinstim, și să îi avem ca modele”.

Cecilia Maria Jabre s-a născut în Capitală pe 21 decembrie 1977 și a absolvit în anul 2000 Facultatea de Drept din cadrul Universității București. De la 1 ianuarie 2009 a fost magistrat al Tribunalului București, secția a VIII-a de conflicte de muncă și asigurări sociale.

Incepând cu 13 ianuarie 2008 până la desființarea Catedrei de metodologie, judecătoarea Jabre a activat ca formator INM la Departamentul de formare profesională inițială, disciplina Metodologia actului de justiție, modulele Scrierea judiciară și Dezvoltarea competentelor magistratului în materie civilă, precizează Luju.ro. Anterior, de pe 1 mai 2003, Cecilia Jabre lucrase la Judecătoria Sectorului 1 din București, la sectia civilă. In aceeași perioadă, a fost delegată la compartimentul Persoane juridice și a activat ca îndrumătoare de practică pentru auditorii de justiție.

In perioada 1 august 2002 – 1 mai 2003, Cecilia Maria Jabre și-a facut stagiul la Judecătoria Buftea, intrând în cauze civile, penale și comerciale.

Soțul Ceciliei Jabre, judecătorul Amer Jabre, de la Sectia a VIII-a de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București, este cel care pe 27 septembrie 2017 a suspendat ordinul Laurei Koveși de revocare a procuroarei Mihaiela Iorga-Moraru din Directia Naționala Anticorupție, arată sursa citată.

Înmormântarea a avut loc joi 25 iulie, la Biserica „Sfânta Parascheva” din comuna Berceni. Dumnezeu s-o odihnească! 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews