ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea vaccinării obligatorii a fost adoptată de Senat. Sancțiunile pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor merg până la amenzi de 10.000 de lei. Și adulții vor face obiectul vaccinării, fără ca dispozițiile privitoare la categoriile vizate sau la sancțiunile riscate de aceștia să fie clare. 
 
Merge treaba ca un tăvălug! În pofida vocilor care contestă o astfel de lege, voci dintre care se ridică déjà suspiciunea că senatorilor li s-a impus din afară de către structuri politice și economice să voteze legea. Eu, unul, nu voi înțelege niciodată două chestii: cum poate un nevaccinat să transmită unui vaccinat boala împotriva căreia se efectuează vaccinul, respectiv cum rămâne cu libertatea de opțiune cea atât de garantată…

Numărul românilor care cred că apartenența României la Uniunea Europeana este un lucru bun a scăzut sub jumătate, arată cel mai recent eurobarometru realizat de institutul Kantar la comanda Parlamentului European. Mai précis, la 48%, cu aproape zece procente sub media Uniunii Europene (57%). Surprinzător de multe redacții nu au dat știrea. Puține, au tratat-o echilibrat. Câțiva papițoi de serviciu s-au remarcat prin adevărate lecții de manipulare și propagandă, mai-mai să injure pe față natul pentru așa o rușine și ridicând, în paralel, ode neo-imperiului. Fără să sufle o vorbă, evident, despre cote de migranți impuse, despre milioanele de români aruncate în pribegie de miracolul economic scoborât asupra economiei românești de când cu UE, despre cum își scot marile companii străine profiturile neimpozitate din țară, în timp ce ne vând mărfuri sub calitatea celor pe care le vând acasă și le plătesc angajaților români salarii de măcar vreo zece ori mai mici. Sau despre mult prea multe altele…

Că tot veni vorba de migranți și pribegia românească… Nici bine nu mă dezmeticisem dintr-un material tv în care venirea migranților era șmecher împreunată cu mult trâmbițata lipsă a forței de muncă de pe la noi, că mai iese o păsărică în zbor calculat, pe niște guri. Universitatea de Vest din Timișoara organizează o conferință cu tema: provocările de securitate din Balcani. La eveniment participă și ministrul de Externe. Meleșcanu, de colo: „Cea mai importantă chestiune pe care pot să o facă autoritățile din România și pe care vom continua să o facem este de a încerca să oferim un cadru în care emiganții să se simtă în siguranță. Sunt două categorii: imigranți din motive politice și mai sunt imigranții de interes economic. Noi trebuie, în măsura posibilităților pe care le avem, să asigurăm pentru ei o stare care să le dea încredere într-un viitor pentru ei și pentru copiii lor. România nu este o țară de destinație pentru imigranți, ci este una de tranzit, dar în mod normal trebuie chiar și pentru cei care se află pentru o perioadă scurtă de timp să le asigurăm o minimă integrare la nivelul societății românești”.
 
Ionel Nițu, președintele New Strategy Center, în completare: „Modul cum abordează autoritățile române problematica mi se pare foarte adecvat acestei situații. Criza migranților nu trebuie văzută neapărat ca o mare amenințare la adresa securității naționale, ci uneori chiar ca o oportunitate, în măsura în care vom putea să luăm dintre migranți oameni care se pot înrădăcina aici. Sunt probleme cu forța cu muncă în marile orașe, nu putem găsi forță de muncă calificată și asta poate fi o soluție.
 
Ce soluție putem avea la scăderea demografică a României, care e într-un ritm incredibil, corelată cu plecarea oamenilor în străinătare? Într-un an ne pleacă un oraș mediu, în jur de 40.000 – 50.000 de oameni, cu ce-i înlocuim?”

Cu români aruncați în pribegie chiar nu ar merge? Că dacă ar avea salarii măcar la o treime din cât plătesc marile companii pe la ele pe acasă, mulți s-ar întoarce într-o clipită! Iar de nevoia LOR de încredere într-un viitor pentru ei și pentru copiii lor, în țara lor, trebuia să țineți cont demuuuult!

Dar așa e prin colonii. Las’…că nu-i bai… Sau?