Ca după o pereche de palme servită pe netrezite m-am dezmeticit în dimineața asta. Au șterpelit o poză a Catedralei Mitropolitane a Banatului, au îndepărtat crucile și defileză cu ea în virtual, ademenind suflarea orașului să participe la „Upgrade My City”.
 
Ștaif, bre- o serie de conferințe în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, unde persoane importante, unele cu nume sonore, vor dezbate despre ”exemple și resurse pentru ca societatea civilă să devină mai activă și să genereze soluții pentru diferite probleme din comunitate”.
 
Cu sprijinul  BCR, Primăria Timișoara, Ordinul Arhitecților din România… Felicitări colegului de breaslă care a sesizat imediat nemernicia și a recționat cu fermitate! (articolul său, aici) Exact, stimați organizatori: cum vă permiteți să atentați la identitatea, istoria și spiritualitatea Banatului? Asta înseamnă ”Upgrade My City? Puneți înapoi crucile de pe Catedrala Mitropolitană a Banatului! (Eveniment facebook, aici)
 
E din ce în ce mai „fain” și în rest. Pare să se fi intrat pe ultima turnantă și cu pregătirea vremurilor complet ”deschise”, devreme ce chiar pe TVR unii elucubrează nestingherit gânduri și socoteli despre cum casele românilor plecați la muncă în străinătate ar trebui să găzduiască migranți, pentru ca aceștia șă se poată integra mai ușor în România. Și ar fi loc măcar de 350.000 de refugiați, dacă nu de un milion, în opinia lui Codru Vrabie, reprezentantul ONG-ului Funky Citizens și colaborator la Fundația Soros-România, exprimată nonșalant pe 1 noiembrie 2017, la Televiziunea publică.Las’…că nu-i bai… Sau?

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews