ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă informație despre cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă luată cu mascații și procurorul de-acasă, iese la suprafață.

Jurnalista gorjeană Roxana Stoian, una dintre persoanele care s-au ocupat cel mai mult de acest caz, a dezvăluit o informație de maximă importanță.

Astfel, conform acesteia, familia Șărămăt, locul unde Sorina a crescut timp de șapte ani, a găsit-o pe mama naturală a fetiței și chiar le-a făcut cunoștință. Ocazia a fost generată de către prima zi de școală a Sorinei.

„Să vă spun un lucru pe care familia Șărămăt l-a făcut pentru Sorina. S-a zbătut să afle cine este mama naturală a Sorinei și a avut grijă ca aceasta să fie prezentă în prima zi de școală a micuței. Atunci s-au cunoscut. Asta după ce șase ani de la DGASPC s-au mulțumit să consemneze că părinții fetiței nu sunt de găsit, fără să o caute. Oare ce vă spune acest al asistentei maternale și al soțului acesteia? Sunt ei doar niște străini preocupați să câștige un salariu de la stat? Mi se pare că sunt niște oameni care o iubesc enorm pe Sorina”, a scris Roxana Stoian în Pandurul.

Informația este de maximă importanță, având în vedere că „negăsirea” părinților naturali și/sau a rudelor acestora este o condiție necesară pentru ca un copil să fie declarat adoptabil. 

De altfel, și o mătușă a fetiței a cerut să adopte copilul, fiind refuzată de DGASPC pe motiv că nu are suficiente mijloace materiale pentru a o întreține, deși mai are încă șase copii în îngrijire.


Aceaste informații ridică noi semne de întrebare privind comportamentul DGASPC Mehedinți, care pare să fi făcut totul ca singurii „apți” să o adopte pe micuță să fie americanii.