O nouă informație despre cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă luată cu mascații și procurorul de-acasă, iese la suprafață.

Jurnalista gorjeană Roxana Stoian, una dintre persoanele care s-au ocupat cel mai mult de acest caz, a dezvăluit o informație de maximă importanță.

Astfel, conform acesteia, familia Șărămăt, locul unde Sorina a crescut timp de șapte ani, a găsit-o pe mama naturală a fetiței și chiar le-a făcut cunoștință. Ocazia a fost generată de către prima zi de școală a Sorinei.

„Să vă spun un lucru pe care familia Șărămăt l-a făcut pentru Sorina. S-a zbătut să afle cine este mama naturală a Sorinei și a avut grijă ca aceasta să fie prezentă în prima zi de școală a micuței. Atunci s-au cunoscut. Asta după ce șase ani de la DGASPC s-au mulțumit să consemneze că părinții fetiței nu sunt de găsit, fără să o caute. Oare ce vă spune acest al asistentei maternale și al soțului acesteia? Sunt ei doar niște străini preocupați să câștige un salariu de la stat? Mi se pare că sunt niște oameni care o iubesc enorm pe Sorina”, a scris Roxana Stoian în Pandurul.

Informația este de maximă importanță, având în vedere că „negăsirea” părinților naturali și/sau a rudelor acestora este o condiție necesară pentru ca un copil să fie declarat adoptabil. 

De altfel, și o mătușă a fetiței a cerut să adopte copilul, fiind refuzată de DGASPC pe motiv că nu are suficiente mijloace materiale pentru a o întreține, deși mai are încă șase copii în îngrijire.


Aceaste informații ridică noi semne de întrebare privind comportamentul DGASPC Mehedinți, care pare să fi făcut totul ca singurii „apți” să o adopte pe micuță să fie americanii.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews