ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul celor trei așa-ziși traficanți de arme implicați în scandalul reportajului contrafăcut a jurnaliștilor de la Sky News a făcut o serie de declarații, după ce clienții săi au fost reținuți de DIICOT.

"Am un optimist rezervat, ponderat (față de sentința procurorilor pentru români - n.r.), au vina că au participat la această farsă. Ei au vina că au participat la această farsă, ei au crezut că nu li se va întâmpla nimic pentru că au primit promisiunea fermă din partea domnului Szanto, care, l-a rândul lui, a primit promisiunea de la jurnaliștii britanici, că toate faptele și personajele sunt fictive", a explicat avocatul celor trei așa-ziși traficanți de arme.

"Este un subiect de mare notorietate care vedeți că implică foarte multe persoane, mă refer și la autorități, dar și la statul român, a cărui imagine poate să fie afectată dacă, în final, se va dispune o solicitare de clasare. Lucrul ăsta poate să afecteze imaginea României", a adăugat acesta.

"Dacă domnul Stuart va fi adus în fața autorităților judiciare române, noi solicităm și efectuarea unui test poligraf, să vedem cine minte, pentru că eu cred foarte tare în faptul că domnul Pantics este sincer", spune avocatul, potrivit b1.ro.

"Este o lovitură pentru cei de la Sky News, care credeau că nu se va afla și că adevărul nu va fi scos la iveală. Autoritățile noastre au înțeles din primul moment despre ce este vorba, numai că au înțeles să sancționeze și participația. Dacă știau ce se va întâmpla (românii - n.r.), cu siguranță nu intrau în această farsă", indică acesta.