ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul George Damian afirmă într-un articol publicat pe blog că Horia Roman Patapievici îi "re-conspira" la CNSAS pe foștii turnători la Securitate.

Acesta afirmă că Patapievici a mințit-o pe fosta disidentă Monica Lovinescu, viitorul șef al ICR spunându-i că tatăl său a fost persecutat de regimul comunist.

"Nici nu aș avea unde să mă anin în vreun fel. ÎLD îi divinizează pe Tismăneanu și Patapievici, și dacă nu ești de partea lor – automat ești pe partea greșită. Și în cazul de față prefer să fiu de partea greșită. Haideți să începem cu Patapievici și să citim din jurnalul Monicăi Lovinescu, cine are răbdare găsește paragraful în care este rememorată prima întâlnire a acesteia cu Horia Roman Patapievici, prin 1990: viitorul filosof oficial al României povestea atunci că tatăl său a fost persecutat de regimul comunist de la București. Iar Monica Lovinescu l-a crezut pe cuvânt. Mai încolo a apărut informația susținută cu documente că tatăl lui Patapievici a fost mare funcționar comunist la Banca Națională a României, eșalonul al doilea, comunist din tinerețe, ilegalist rămas în URSS la Cernăuți, după ocupația sovietică din 1940. Și mai apoi să aflăm că Patapievici îi re-conspira la CNSAS pe foștii turnători la Securitate, nu chiar pe toți, doar pe cei care îi erau prieteni. Am destule motive să nu-mi placă Patapievici", scrie George Damian.
 
În ceea ce privește acuzațiile unor medii privind faptul că ar exista "fundamentaliști ortodocși" care ar "vinde țara Moscovei", jurnalistul, care este și redactor-șef al Adevărului de Chișinău, spune că nu sunt bazate pe fapte reale.

"Iar după ce a murit măscăriciul de serviciu Corneliu Vadim Tudor sunt căutați noi inamici pentru a continua regia stupid dihotomică: neo-legionari antisemiți, fundamentaliști ortodocși care vor să vândă țara Moscovei, Dan Puric și prietenii lui Dughin de la București. Să dau mărturie că nu-mi place Dan Puric? Păi nu-mi place, că meseria lui este de măscărici, asta este profesia lui și este bun, hai să-i spunem actor, mim, artist sau cum vreți – și interpretează un rol, îl regizează și naiba știe cine îi scrie scenariul și replicile, poate și le scrie singur, treaba lui, să fie sănătos – este loc pentru toată lumea în București.

Fundamentaliștii ortodocși care vând țara Rusiei? În primul rând nu cred că există așa ceva, iar cei care s-au căptușit cu eticheta asta nu-mi inspiră mare încredere din cauza amestecului nediferențiat în discurs: politică și teologie. Sunt un partizan declarat al Bisericii Ortodoxe Române, însă nu cred că pot fi rezolvate probleme de economie cu citate din Evanghelii", scrie George Damian.

Articolul integral, aici.