ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul George Damian a comentat, pe blogul său, tragicul eveniment din Capitală, în urma căruia au murit peste 20 de persoane.

Acesta spune că lumea s-a desensibilizat și deși, țipă împotriva televiziunilor care dau imagini cu morții și răniții din București, aproape toți le consumă.

"Toată lumea condamnă publicarea imaginilor cu morții din dezatrul de la București și foarte mulți caută să vadă aceste imagini. Medievalul Andreas Hegyes avea mai multă simțire în el când nu dorea să participe la decapitarea unei femei – și asta spune mult despre noi cât de evoluați suntem", afirmă George Damian pe blogul său.

Ziaristul scrie că internetul și noile metode de comunicare în masă favorizează desensibilizarea.

"De fapt internetul și noile mecanisme de comunicare favorizează desensibilizarea în masă. Curiozitatea morbidă, foamea de imagini șocante fac să existe o cerere gigantică pentru imagini cu morți și filme cu acte sexuale. Internetul și mijloacele de înregistrare ieftine fac ca să existe și o ofertă pe măsura cererii. Nu există leac pentru situația asta.

Ucenicii vrăjitori ai acestei noi barbarii nu sunt mai mult decât niște ucenici vrăjitori: au deschis fiola interzisă și se minunează de demonii scăpați din ea. Tinerii ingineri din ziua de azi sunt lipsiți de capacitatea de a înțelege consecințele faptelor lor, pur și simplu sunt încântați de ce pot face fără să înțeleagă unde se ajunge. Ucenici vrăjitori ai unei noi barbarii, copii fără repere. Plus foarte mulți ticăloși gata să facă orice pentru un dram de atenție, pentru o manipulare, pentru un ban în plus", notează el pe blogul său.

George Damian consideră că aceia care învinovățesc Biserica pentru relele din jur, o fac doar pentru că nu le place ceea ce văd la ei înșiși.

"Biserica este considerată vinovată de toți acești schilozi pentru că oferă un set de valori care le pune în față o oglindă și le arată ce suflete mutilate pot avea. Suntem barbari în măsura în care alegem să fim așa", încheie Damian.