ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Spânu argumentează în cadrul unui articol că Gheorghe Dincă nu putea fi cel despre care Alexandra a spus la 112 că „vine, vine...”, deoarece bătrânul de 66 de ani se afla în Craiova la ora la care micuța a vorbit cu operatorul de la urgențe.

Mai precis, ziaristul a analizat imaginile de pe camerele de supraveghere din Craiova, care l-au surprins pe Dincă într-un taxi în cetatea Băniei, concluzionând că la ora 10:02 acesta se îndrepta spre centrul orașului, nu spre Caracal.

În aceste condiții, Spânu spune că este imposibil ca Dincă să fi ajuns acasă la ora 11:15, pentru a o surprinde pe Alexandra în timp ce vorbea la 112.
 
 
 
 
„Strada aceasta(pe care se afla Dincă-n.n) pe care este Complexul „Bănie” se numește „Caracal” și este una dintre ieșirile din oraș, mai exact drumul care duce spre localitatea Caracal, situată la 55 km distanță. Aceasta poate fi parcursă în minim 50-60 minute. Rețineți aceste date.

Cunoscînd bine configurația orașului Craiova, fac și aici precizarea că o persoană care merge pe strada Caracal în sensul în care merge taxiul după ce întoarce, vrea să ajungă în centrul Craiovei, făcînd la vreo trei km la dreapta pe lîngă fosta „Independența”, va trece pe lîngă fosta Piață Chiriac și acolo va avea două posibilități: spre Spitalul județean sau spre centrul orașului.

Din informațiile noastre, Gheorghe Dincă a mers spre centru, unde s-a întîlnit cu un bărbat pe care a l-a apelat înainte de a pleca din Caracal, al cărui număr de telefon este în agenda telefonului lui Dincă!

Știm însă sigur că la ora 10:19, din Craiova, cineva a sunat-o pe mama Alexandrei, avînd acea conversație deja cunoscută, în care i se adresează cu apelativul „mamă soacră”. Întrebare pentru anchetatori: credeți că Gheorghe Dincă se afla în acel moment lîngă cel care a sunat-o pe mama Alexandrei?

Dacă anchetatorii ar fi văzut aceste imagini și ar fi sesizat că Gheorghe Dincă a plecat de la Complexul comercial „Bănie” spre centrul Craiovei, n-ar mai lansat în spațiul public ideea că „monstrul” s-ar fi întors acasă la ora 11:15, ar fi surprins-o pe Alexandra cu telefonul în mînă și, speriat, a decis s-o ucidă și s-o incinereze. Era imposibil!”, a notat jurnalistul în Cotidianul.

Acesta prezintă imagini care argumentează o cronologie a faptelor în care Gheorghe Dincă ajunge în Caracal abia la 12:11, deci mult după telefoanele Alexandrei la 112. Spânu afirmă că teoria procuroarei Georgiana Hossu de la DIICOT, cum că Dincă ar fi surprins-o pe Alexandra și ar fi ucis-o, nu este realistă.

„Toate aceste informații, dovedite cu filme de pe camerele de supraveghere, arată cît se poate de clar că ÎN NICI UN CAZ Alexandra nu putea să spună la 112 că „Vine, vine…”, referindu-se la Gheorghe Dincă, ci la o cu totul și cu totul altă persoană!

Dar pentru a sublinia haosul din această anchetă a procurorilor, dar și felul în care mulți jurnaliști preiau toate prostiile acestora, vă propun să facem un exercițiu banal de logică.

Să presupunem că este adevărată teoria lansată de Georgiana Hosu, procuror șef adjunct DIICOT, care spunea încă din 28 iulie: „În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, în jurul orei 12:00, la domiciliul său și, ulterior, i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viața atunci când a surprins-o cu telefonul în mână”!

Întrebarea este: dacă Gheorghe Dincă ar fi fost cel care a surprins-o pe Alexandra cu „telefonul în mînă” și a aflat că fata anunțase deja poliția, cum de a decis să-i incinereze corpul, știind că în cîteva minute polițiștii vor intra în forță în curtea lui? Nu era mai normal să încerce să scoată fata din curtea lui și s-o ducă rapid în altă locație, adică să nu fie surprins de polițiști cu fata care-i anunțase că este răpită de el?

Așteptăm răspunsurile la aceste întrebări de la toți cei care cred, la fel ca procurorul Georgiana Hosu, că Alexandra a fost ucisă și incinerată la ora 12 într-un butoi din curtea lui Gheorghe Dincă, în timp ce acesta aștepta ca polițiștii să intre peste el”, a conchis ziaristul.