Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu despre natalitate, în care a susținut că e condiționată de situația economică, dar nu în sensul așteptat - cu cât oamenii sunt mai mulțumiți de viața lor, cu atât sunt mai puțin dispuși să aibă copii, l-au deranjat pe jurnalistul Radu Buzăianu.

Popescu a dat exemplul Finlandei, o țară prosperă din punct de vedere economic, dar în care natalitatea a scăzut foarte mult.

În replică, jurnalistul îi desființează argumentele folosite de Cristian Tudor Popescu.

„CTP crede că românii fac copii din insatisfacție profesională. Și din sărăcie. Deci până acum erau culpabilizați oamenii fără copii. Am văzut asta în campanie electorală. Acum a avea copii e o vinovăție. Să-l lămurim pe individ. Eu am 4 joburi din care îmi cresc copiii. Deci i-am făcut având succes profesional. Că un copil îl faci în cadrul unor posibilități financiare. Dar omul face copii în prima parte a vieții, când încă nu are o evaluare asupra succesului sau insuccesului ei. Asta să răspundem întrebuințându-ne doar de logică. Era singurul organ al acestui om târăt care încă îi folosea.”, a scris jurnalistul Radu Buzăianu pe Facebook.