Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu despre natalitate, în care a susținut că e condiționată de situația economică, dar nu în sensul așteptat - cu cât oamenii sunt mai mulțumiți de viața lor, cu atât sunt mai puțin dispuși să aibă copii, l-au deranjat pe jurnalistul Radu Buzăianu.

Popescu a dat exemplul Finlandei, o țară prosperă din punct de vedere economic, dar în care natalitatea a scăzut foarte mult.

În replică, jurnalistul îi desființează argumentele folosite de Cristian Tudor Popescu.

„CTP crede că românii fac copii din insatisfacție profesională. Și din sărăcie. Deci până acum erau culpabilizați oamenii fără copii. Am văzut asta în campanie electorală. Acum a avea copii e o vinovăție. Să-l lămurim pe individ. Eu am 4 joburi din care îmi cresc copiii. Deci i-am făcut având succes profesional. Că un copil îl faci în cadrul unor posibilități financiare. Dar omul face copii în prima parte a vieții, când încă nu are o evaluare asupra succesului sau insuccesului ei. Asta să răspundem întrebuințându-ne doar de logică. Era singurul organ al acestui om târăt care încă îi folosea.”, a scris jurnalistul Radu Buzăianu pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews