ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Teodor Tița susține că statul român cheltuie prea mulți bani pentru construcția de stadioane noi, în condițiile în care aceste investiții nu se vor recupera prea curând.

Acesta citează un raport care arată că investiția in Arena Națională din București se va recupera în 166 de ani, deși România se zbate într-o sărăcie înfiorătoare.

"Alt stadion. Alte milioane de euro cheltuite pentru niște adunări ocazionale de oameni cu interese particulare. Un soi de catedrală laică, subvenționată de societate pentru ambițiile nefericite ale câtorva indivizi cu acces la resursele statului. [...]România e țara în care 40 la sută din copii trăiesc în sărăcie mizeră. E țara care nu poate construi infrastructură, dar construiește temple. Ne refugiem evazionist în religie, sport și televiziune fără să mai ținem seama și de ce spun contabilii. Poate ar trebui să îi ascultăm uneori.166 de ani. 166 de ani în care fondurile publice se vor scurge la nesfârșit pentru întreținerea stadionului-ambiție din Pantelimon. Trebuie pus punct undeva", scrie pe blogul său, Teodor Tița.

Jurnalistul susține că banii publici nu mai trebuie aruncați pe "aroganțe scumpe".
 

"Au construit stadioane la Cluj, la Craiova, la Ploiești. Au construit peste tot. Nicăieri banii nu se întorc. Nu pot concesiona pentru că nimeni nu e interesat. Nu pot trăi din evenimente pentru că sunt puține și triste. Nu joacă în fiecare săptămână Barcelona pe Dinamo. U2 nu cântă lunar pe Cluj Arena. Haideți să ne mai ajustăm ambițiile. Haideți să lăsăm privații să decidă daca au sau nu nevoie de stadioane. Să îi sprijinim să fie ambițioși. Dar să nu mai aruncăm bani publici pe aroganțe scumpe.

Gândiți-vă la Național Arena când trebuie să intrați într-un spital decrepit. La Cluj Arena când clătinați din cap a întristare în timp ce mergeți prin sărăcia din nord-est sau din sud.

Gândiți-vă la toate stadioanele și echipele de fotbal subvenționate de baroni ai administrației care se folosesc practic de bani publici pentru a-și cumpăra acceptare și eventual voturi. Mecanismul e simplu: ei ctitoresc lucruri inutile și publicul îi votează după principiul "măcar a făcut ceva”. Scumpă și păguboasă tranzacție.

Construcția de stadioane din fonduri publice trebuie să înceteze.  Stadioanele românești sunt monumente ale vanității, nu s-a putut dovedi în nicio situație că investițiile pot fi recuperate", notează el.