ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kim Davis, funcționarul american din statul Kentucky devenită faimoasă pentru faptul că a refuzat să elibereze certificate de căsătorie pentru cupluri de homosexuali, a ajuns în România.

Doamna Davis a ținut deja conferințe la Sibiu și Iași, urmând să-și împărtășească experiențele și cu bucureștenii, în cadrul unei întâlniri care va avea loc la Teatrul Național din București, joi 12 octombrie de la ora 18:00.

Înainte de a ajunge în București, Davis a fost primită de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, dar și de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan.

În cadrul întâlnirii cu Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu a discutat cu Davis despre „modul în care Biserica este care oferă o mărturie continuă despre valoarea familiei, așa cum  fost lăsată de Dumnezeu, ca celulă de bază a comunității de credință și a societății, în general”, notează siteul oficial al Mitropoliei.
 
De asemenea, ÎPS Laurențiu i-a invitat pe membrii Coaliției pentru Familie și pe Kim Davis la reședința mitropolitană din Sibiu, unde ”a avut loc o discuție despre problemele actuale din Statele Unite, din România și din alte țări, în ceea ce privește diferitele curente de reglementare legală a familiei și implicațiile acestora pentru prezent și viitor. S-a adus în discuție stadiul actual al inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției României, inițiate de Coaliția pentru Familie, așteptarea hotărârii pentru organizarea referendumului național, reafirmându-se, totodată, susținerea pe care Biserica Ortodoxă Română o acordă acestei inițiative”.

La Timișoara, doamna Davis a fost invitata ÎPS Ioan la o discuție despre  consecințele legalizării căsătoriei dintre persoanele de același sex din Statele Unite ale Americii. De asemenea, „ÎPS Ioan a binecuvântat eforturile Coaliției pentru Familie” și a cerut ca toate eforturile să fie depuse astfel încât referendumul pentru familie să aibă loc cât mai curând.
 
La începutul anului, Kim Davis a avut o întâlnire și cu Papa Francisc, în timpul vizitei acestuia din urmă, dar Vaticanul s-a ferit să-i ofere sprijin funcționarei din Kentucky.