ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a transmis, prin intermediul consilierului prezidențial Sergiu Nistor, un mesaj aniversar Patriarhului României, în care a evidențiat contribuția Patriarhului Daniel în cultivarea valorilor creștine „ca reper de coeziune morală și etică în lumea contemporană”, informează Basilica.

Totodată, Klaus Iohannis a subliniat faptul că Patriarhul Daniel a „întărit prezența Bisericii Ortodoxe Române în societate”. Potrivit sursei citate, mesajul a fost adresat în cadrul ceremoniei organizate după Liturghie și Te Deum în salonul „Europa Christiana”, din cadrul Palatului Patriarhiei.

Reamintim că, în urmă cu câteva luni, Klaus Iohannis îi numea „infatuați”pe creștinii care au susținut referendumul pentru familie, considerând că rezultatul referendumului arată că aceștia au fost tratați cu flit.

În ceea ce privește „proiectele dragi” Patriarhului, președintele Klaus Iohannis nu a participat anul trecut la sfințirea Catedralei Naționale, unul dintre cele mai importante proiecte.

Mesajul integral transmis de Klaus Iohannis:

Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel,

Doresc să vă felicit cu prilejul celor 12 ani care s-au împlinit de la întronizarea Preafericirii Voastre în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române și să vă adresez, cu această ocazie festivă, sincerele mele urări de sănătate, slujire rodnică și putere de muncă.

Sub înalta arhipăstorire a Preafericirii Voastre ați întărit prezența Bisericii Ortodoxe Române în societate, ați cultivat valorile creștine ca reper de coeziune morală și etică în lumea contemporană. Ortodoxia și-a împlinit, în toți acești ani, misiunea de a-i aduce laolaltă în spiritul unității de credință, de limbă și spiritualitate pe credincioșii români din țară și din comunitățile diasporei devenită tot mai numeroasă.

Fie ca aniversarea Preafericirii Voastre de astăzi să fie un prilej de bucurie pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română, un pas luminos în împlinirea proiectelor ce vă sunt dragi.

Slujire rodnică întru mulți și fericiți ani.