ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: 3.05/ 17:43 La Palatul Parlamentului a avut loc Conferința „Referendumul pentru Căsătorie în România: Perspective Naționale și Internaționale”, care a fost transmisă în direct pe ActiveNews.ro.
 
Știrea inițială

Pe 3 mai 2018, începând cu ora 10:00, la Sala „Avram Iancu” din Parlamentul României, va avea loc Conferința internațională „Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale”, eveniment ce va fi precedat de o conferință de Presă, de la orele 09:30 la 10:00, informează un comunicat de presă primit pe adresa redacției.
 

„După succesul conferinței din primăvara lui 2017, și mai multe organizații internaționale și-au arătat interesul astfel încât, evenimentul din acest an este co-organizat de ADF International, La Manif Pour Tous, U Ime Obitelji (In the Name of the Family) și European Dignity Watch, pe lângă Comitetul Național de Coordonare a Inițiativei Cetățenești și Platforma ÎMPREUNĂ.

Conferința vine într-un moment de răscruce al demersului cetățenesc – intrat deja în al treilea an. Contextul actual în plan european este unul vizibil nefavorabil vocilor conservatoare iar în plan național, în pofida sprijinului asumat și declarat al unor membri și șefi de partide politice, lucrurile stagnează în continuare din varii motive și justificari, iar președintele țării și al tuturor românilor se declară împotriva referendumului, demersului și a celor 3 milioane de semnatari, invocând un motiv inexistent: discriminarea.

Lucrările conferinței vor fi axate pe perspectiva internațională asupra Referendumului din România, pe înțelegerea cât mai aprofundată a implicațiilor pe care legalizările uniunilor persoanelor de același sex, precum și a parteneriatelor civile le exercită asupra societăților din Europa, precum și pe modelul de mobilizare a societății civile în vederea organizării Referendumului, bazat pe experiența țărilor care au trecut deja printr-un astfel de proces.

Pe lângă lideri politici și reprezentanți ai cultelor, printre vorbitori se numără și importanți lideri europeni ai libertății de conștiință, ai mișcării pro-viață și pro-familie:

  • Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă Cetățenească  

  • Sophia Kuby, Director EU Advocacy, ADF International(Bruxelles)

  • Željka Markic, membră a comitetului care a organizat un referendum similar CÂȘTIGĂTOR în Croațiași Președinte al organizației U Ime Obitelji

  • Adina Portaru, Doctor în drept, Legal Counsel ADF International (Bruxelles)

  • Ludovine de La Rochere, lidera mișcării pro-familie din Franța La Manif Pour Tous; a organizat manifestații cu milioane de participanți pentru susținerea căsătoriei dintre un bărbat și o femeie

  • Roxana Stanciu, Director Executiv la European Dignity Watch, organizație care monitorizează statutul libertăților cetățenești, al drepturilor familiei și al dreptului la viață în Uniunea Europeană

  • Ana Corina Săcrieru, avocat, reprezentant ÎMPREUNĂ și purtător de cuvânt al Comitetului de Inițiativă Cetățenească”, se arată în documentul primit pe adresa redacției.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews