ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În sâmbăta Floriilor a avut loc pentru prima dată în istoria orașului o procesiune ortodoxă desfășurată între lăcașurile de cult ale celor două parohii din oraș: Adormirea Maicii Domnului și Pogorârea Duhului Sfânt. La pelerinaj au participat credincioși din Târgu Secuiesc, Brașov, Zagon, Brețcu, Sfântu-Gheorghe și Lunca Câlnicului, informează agenția Basilica.

„Pelerinajul de Florii își are originea încă din perioada secolului al IV-lea, la Ierusalim. Pelerina apuseană Egeria (alias Silvia sau Etheria), în jurnalul său de călătorie la Locurile Sfinte, ne vorbește despre procesiunea ce se organiza în ziua Floriilor, după săvârșirea Sfintei Liturghii.

În România pelerinajul datează din perioada interbelică, dar a fost interzis de regimul comunist în 1948. Procesiunea a fost reluată în anul 2008 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Treptat, tradiția pelerinajului de Florii s-a răspândit în majoritatea Eparhiilor Patriarhiei Române”, precizează sursa citată.