ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o discuție despre stadioane vs catedrale, cineva spunea că „totuși, spre deosebire de catedrale, stadioanele sunt mai folositoare”.

Pe repede înainte, ajungem în 6 martie 2018. Meciul Universitatea Craiova - Dinamo 1-0, disputat pe noua arenă din Bănie, stadion care a costat - conform tuturor surselor disponibile pe internet - „peste 50 de milioane de euro”.

Rezumatul partidei menționate mai sus surprinde câteva cadre în care un copil, de 7-8 ani, se bucură de golul marcat de favoriții săi făcând semne obscene cu ambele mâini și strigând „m..e bă!”. În brațele tatălui său.

Sigur că nu suntem pudici și înțelegem că pe stadion nu este ca la Operă. Și eu am fost pe stadioane ani de zile și știu despre ce vorbesc.

Totuși, pentru activiștii „lumii noi” de azi, prezența unui copil la ora de religie sau la biserică pentru a fi împărtășit „fără acordul său” este o dovadă de înapoiere, de comportament barbar, de Ev Mediu.

În schimb,  ca statul să cheltuiască „banii noștri” pentru arene unde copiii deprind comportamente anti-sociale și unde limbajul este mârlănesc este perfect acceptabil și modern. Normal, „Doamne, miluiește-ne pe noi” este mai periculos pentru un copil decât invitația la sex oral adresată portarului advers, de fiecare dată când acesta degajează din careul de 6 metri.

Nici doamna Wring de la USR, nici domnul Pătrașcu de la ASUR, nici domnii de la diferitele organizații care „apără drepturile copilului și elevului” nu au nimic de spus în privința asta. Doar știm cât de mult a contribuit Federația Română de Fotbal la făurirea Marii Uniri și merită răsplătită.
 
Din punctul dumnealor de vedere, părinții sunt liberi să-și ducă copiii pe stadioane, la lupte între câini, la filme care promovează homosexualitatea și eutanasia, la orice. Dar Doamne ferește să-i ducă la o biserică...
 
Pentru Catedrala Mântuirii Neamului, contribuția statului e estimată la aproximativ 20 de milioane de euro. Adică nici jumătate din suma necesară construcției stadionului din Craiova.

În total, statul va cheltui peste jumătate de miliard de euro pe arene noi și lucioase, unde copiii - „eliberați” din mâinile popilor corupți - se vor duce să primească și să împartă măscări, fără ca domnul Liiceanu sau trupa Taxi să clameze că lui Dumnezeu îi plac lemnul și stadioanele mici.