ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Firmele de transport au primit o notă informativă din partea Directiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti privind interdicţia transportului de imigranţi de către angajaţii societăţilor.  
 
Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti a transmis o informare firmelor de transport, conform căreia se interzice cu desăvârşire angajaţilor companiilor să transporte imigranţi cu mijloacele de transport ale societăţii sau cu orice alte mijloace de transport.
 
Pentru ce se pregătesc autorităţile? La ce ar trebui să ne aşteptăm, având în vedere că măsura este o noutate în contextul crizei refugiaţilor. Până în prezent, este cunoscut faptul că pe Internet se făceau comenzi de transporturi pentru imigranţi în exteriorul României, bineînţeles fără a se specifica destinaţia şi scopul acestora. În acest fel, micii transportatori aflau, uneori, în ultimul moment, când se trezeau faţă în faţă cu refugiaţii, despre ce este vorba. Mulţi au devenit, în acest fel, călăuze şi au fost arestaţi pe teritoriul Austriei sau Ungariei.
 
Acum, însă, vorbim despre o interdicţie pe terioriul României, ba chiar pe raza Bucureştiului. Autorităţile însă sunt foarte zgârcite cu informaţiile. Chiar ieri am aflat de la ministrul de Interne din Austria că au fost returnaţi spre România şi Bulgaria peste 5000 de refugiaţi. Câţi vor veni în perioada următoare la graniţele noastre şi câţi vom fi nevoiţi să găzduim vom vedea.