La Maternitatea „Elena Doamna” din Iași a fost deschis un Cabinet de Consiliere pentru femeile aflate în criza de sarcină și intenționează să facă un avort.

O echipă interdisciplinară de voluntari stă la dispoziția pacientelor pentru le informa și ajuta”, explică Pr. Radu Brînză, Coordonatorul Departamentului Pro Vita.

„Încercăm să ajutăm acele femei care sunt constrânse sa facă avort, fie de partener, fie din cauza condițiilor socio-economice în care trăiesc, și, totodată, suntem alături de orice mamă însărcinată care are nevoie de consiliere”, a declarat Pr. Radu Brînză pentru Basilica.ro.

Echipa este formată dintr-un preot, un asistent social, o mamă care a născut 5 copii și a trecut printr-o criza de sarcină și un psihoterapeut de cuplu și familie.

Serviciile oferite de Cabinetul de consiliere pentru Mame sunt gratuite și facultative.

„Nimeni nu este obligat să facă consiliere. Noi stăm la locul nostru, fără să deranjăm dinamica de lucru din spital, dar fiind totdeauna gata pentru a oferi sprijinul nostru”, a spus Coordonatorul Pro Vita.

„Pe lângă consiliere, ajutăm mamele și material oferindu-le burse materiale și financiare sau spații de locuit temporar, încurajându-le astfel să primească pruncul cu toată inima în viața lor. Sperăm ca proiectul acesta să aibă rezultate din ce în ce mai bune și doresc să mulțumesc conducerii spitalului pentru deschidere și pentru efortul lor de a oferi pacienților alternative reale și ajutor”, a adăugat Pr. Radu Brînză.

28 de femei s-au adresat până în prezent Cabinetului de consiliere pentru Mame. 12 erau hotărâte să renunțe la sarcină, iar în urma discuției, 4 dintre ele s-au răzgândit.

Conform reprezentanților Pro Vita, cele care au dorit să renunțe la sarcină sunt fie adolescente, fie femei care susțin că au rămas însărcinate din cauza presiunii partenerului de viață, lipsurile materiale nefiind principalul motiv.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews