ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Maternitatea „Elena Doamna” din Iași a fost deschis un Cabinet de Consiliere pentru femeile aflate în criza de sarcină și intenționează să facă un avort.

O echipă interdisciplinară de voluntari stă la dispoziția pacientelor pentru le informa și ajuta”, explică Pr. Radu Brînză, Coordonatorul Departamentului Pro Vita.

„Încercăm să ajutăm acele femei care sunt constrânse sa facă avort, fie de partener, fie din cauza condițiilor socio-economice în care trăiesc, și, totodată, suntem alături de orice mamă însărcinată care are nevoie de consiliere”, a declarat Pr. Radu Brînză pentru Basilica.ro.

Echipa este formată dintr-un preot, un asistent social, o mamă care a născut 5 copii și a trecut printr-o criza de sarcină și un psihoterapeut de cuplu și familie.

Serviciile oferite de Cabinetul de consiliere pentru Mame sunt gratuite și facultative.

„Nimeni nu este obligat să facă consiliere. Noi stăm la locul nostru, fără să deranjăm dinamica de lucru din spital, dar fiind totdeauna gata pentru a oferi sprijinul nostru”, a spus Coordonatorul Pro Vita.

„Pe lângă consiliere, ajutăm mamele și material oferindu-le burse materiale și financiare sau spații de locuit temporar, încurajându-le astfel să primească pruncul cu toată inima în viața lor. Sperăm ca proiectul acesta să aibă rezultate din ce în ce mai bune și doresc să mulțumesc conducerii spitalului pentru deschidere și pentru efortul lor de a oferi pacienților alternative reale și ajutor”, a adăugat Pr. Radu Brînză.

28 de femei s-au adresat până în prezent Cabinetului de consiliere pentru Mame. 12 erau hotărâte să renunțe la sarcină, iar în urma discuției, 4 dintre ele s-au răzgândit.

Conform reprezentanților Pro Vita, cele care au dorit să renunțe la sarcină sunt fie adolescente, fie femei care susțin că au rămas însărcinate din cauza presiunii partenerului de viață, lipsurile materiale nefiind principalul motiv.